Çdo person duhet të ndjekë një dietë të shëndetshme në të cilën duhet të përfshihen ushqime që nuk përmbajnë shumë kalori. Mund të themi se ekzistojnë disa ushqime mrekullibërëse të cilar kanë rezultuar të jenë shumë efikase në djegien e dhjamit. Cilat janë ato?
Xhinxheri: nuk ka rëndësi nëse është i freskët apo pluhur, ai është shumë efikas në djegien e dhjamit, dhe jo vetëm. Ai është shumë i shëndetshëm për të gjithë organizmin. Mund të përdoret në lëngjet e frutave apo perimeve, çajrave të ndryshëm, supave si edhe pjatave me bazë peshku. Ka veti antioksidante, antiinflamatore, rregullon problemet e glicemisë etj.
Specat: specat janë shumë efektivë përsa i përket djegies së dhjamit kjo pasi përmbajnë capsaicinën e cila është një substancë që stimulon metabolizmin duke ndihmuar në djegien e kalorive. Është shumë i pasur edhe me vitamina e kripëra minerale.
Hudhra dhe qepa: përveçse shkrijnë dhjamin janë edhe shumë të pasur me vitamina dhe kripëra minerale. Mbajnë nën kontroll nivelin e glicemisë, kryesisht hudhra. Qepa është shumë e mirë për një dietë me pak kalori, kjo pasi falë fitoestrogjenëve që përmban si edhe substancave cinarinosimiliha ka efekt diureti që shkakton eleminimin e lëngjeve të tepërta që shkaktojnë fryrje të trupit.
Kanella: kjo erzë ka veti të fuqishme antibakteriale, anti plakje etj, të cilat tashmë njihen nga të gjithë. Ajo gjithashtu është shumë e mirë përtë ulur ndjesinë e urisë, duke qënë në gjendje të mbajë edhe gliceminë nën kontroll. Ajo lufton kryesisht dhjamin e barkut dhe hijeve.
Caji jeshil: është një pije që ka veti shumë të forta kundër dhjamit, ka veti diuretike, antibakteriale, ul nivelin e kolesterolit ne gjak, lufton plakjen e lëkurës etj.
Lexoni dhe: Çfare dimë (dhe nuk dime) rreth humbjes së peshës
Për të lënë një koment ju duhet të jeni regjistruar Identifikohu