X

Kryesore

Mënyra e duhur e larjes së dhëmbëve për rezultat perfekt

 

Ekziston një radhë specifike që duhet ndjekur për të siguruar pastrimin e përsosur të dhëmbëve: së pari filli dentar dhe pastaj larja me furçë e me pastë. Kjo doli nga një studim klinik i kryer nga hulumtuesit në Qendrën e Kërkimeve materiale dentare në Mashhad në Universitetin e Shkencave Mjekësore në Iran dhe të publikuar në revistën mjekësore Journal of Periodontology (Jop).

Provoni dy sekuencat

Ekspertët u kërkuan 25 vullnetarëve që të lanin dhëmbët dhe pastaj t’i pastronin për disa ditë; më pas duhej të ndryshonin rendin e pastrimit, duke kaluar fillin të parin dhe pastaj larjen. Nga një analizë e kujdesshme u konstatua se kjo sekuencë e dytë është më efektive në heqjen e pllakave të papastërtive te dhëmbët, ndoshta sepse lëvizja e mbeturinave të mbetura midis dhëmbëve e bën më të efektshme punën e furçës. Për më tepër, kjo renditje shkakton një përqendrim më të lartë të fluorit (një mineral i pranishëm në shumë pasta të dhëmbëve dhe mbrojtës kundër kariesit) për të mbetur në dhëmbë.

Gjithmonë përdorni fillin dentar

“Ky është një eksperiment interesant, por do të ishte e dobishme edhe më shumë duke marrë parasysh efektet e larjes me furçë dhe pastrimit me fill dentar, pa eleminuar këtë të dytin. Ai është shumë efektiv, veçanërisht nëse pëdoret para furçës”.

Ta dini!

Pastrimi dhe larja e duhur e dhëmbëve është thelbësor për të parandaluar sëmundjet kryesore orale.

Lexo edhe: Çfare ndodh kur nuk lajme dhembet?

Comments

comments

Me shume ne: Higjena, Nje guide e pergjithshme
lind femija nga transplanti i mitres, nene, behet nene
Nuk bënte dot fëmijë, realizon ëndrrën nga mitra e një të gruaje që kishte vdekur

Brazil, një lindje hyn në histori Një fëmijë u konceptua falë mitrës së transplantuar në një grua që kishte probleme...

Close