X

Kryesore

5 sendet qe duhet te nderrohen shpesh ne shtepi

Në shtëpi nuk është e mjaftueshme të pastroni shpesh objektet që ndodhen brenda saj. Ju duhet të zëvendësoni shpesh me të reja disa prej sendeve që përdorni më shpesh gjatë ditës. Cilat janë ato?
• Sfungjerët
Kuzhina është vendi që duhet të ketë një higjenë maksimale dhe po ashtu edhe objektet që ndodhen brenda saj. Pra ju duhet të lani shpesh edhe pecetat e bukës, peshqirët etj. Sfungjerët janë gjithashtu një prej objekteve që duhet të ndërrohen shpesh pasi akumulojnë bakterie.
• Fshesat dhe leckat
Fshesa duhet të jetë gjithashtu në gjendje shumë të mirë, në radhë të parë për higjenë dhe në radhë të dytë për një higjenë më të mirë. Edhe leckat e dyshemeve duhet të lahen shpesh dhe të pastrohen me Açe si edhe te nderrohen.
• Filtrat e rubinetëve
Sidomos nëse uji është shumë i fortë duhet të ndërroni shpesh filtrat e ujit. Në të kundërt fluksi i ujit që rrjedh do të zvogëlohet shumë.
• Tiganët, tenxheret dhe grill
Edhe ato mund të bëhen një burim bakteriesh. Dhe gjatë larjes duhet t’i pastroni me shumë kujdes duke përdorur edhe uthullën e bardhë.
• Perdja e dushit
Ajo laget shpesh dhe për këtë arsye mund të krijojë myk si edhe të mbledhë bakterie. Ju duhet ta ndërroni shpesh dhe mbitë gjitha duhet të ajrosni mirë banjon pas çdo dushi. Edhe tapetët e banjos duhet të lahen shpesh.

Lexoni edhe: 9 gjerat me te papastra ne shtepine tuaj

Comments

comments

Me shume ne: Te kujdesemi per shtepine
higjena e shtepise
Si ndryshon higjena e shtepise pas lindjes se femijes?

Ardhja në jetë e një fëmije sjell disa ndryshime edhe në higjenën e shtëpisë, gjë e cila ndodh menjëherë pasi...

Close