X

Kryesore

Nuk bënte dot fëmijë, realizon ëndrrën nga mitra e një të gruaje që kishte vdekur

Brazil, një lindje hyn në histori

Një fëmijë u konceptua falë mitrës së transplantuar në një grua që kishte probleme me fertilitetitn, nga një donatore që nuk jeton më. Kjo ndodhi në Brazil, ku një tridhjetë e dy vjeçare lindi një vajzë të bukur të destinuar për të hyrë në histori.

Transplantimi

Transplantimi i mitrës ndodhi në vitin 2016 me një ndërhyrje që zgjati dhjetë orë. Pas shumë përpjekjeve gruaja e cila kishte lindur pa mitër, ia doli që të ngelej shtatzanë e të sillte në jetë fëmijën e saj.

Sindromi Mayer-Rokitansky-Kuster-Hauser

Sindromi Rokitansky, i quajtur edhe agenesis mullerian, është shumë i rrallë dhe tipik i seksit femëror. Kjo është konsiston në mungesë të mitrës dhe tubave fallopiane, si dhe keqformime të tjera të ndryshme të zonës vaginale.

Kush ishte donatorja e vdekur

Donatorja e vdekur ishte një grua dyzet e pesë vjeç, një nënë e tre fëmijëve. Gruaja vdiq pas një goditjeje në tru, dhe mjekët vendosën të transplantonin mitrën e saj. Kështu, veza e 32-vjeçares dhe fara e burrit të saj u konceptua dhe një prej embrioneve mbijetoi, duke i dhuruar çiftit një fëmijë të bukur e të shëndetshëm.

Siç është raportuar, lindja ka është kryer me operacion cezarian  në javën e 36 të shtatzënisë. Në kohën e lindjes, vajza kishte një peshë prej 2 kilogramë e gjysmë.

Lexo edhe: Nuk e humbi kurre shpresen, Maria behet nene ne moshen 55-vjeçare

Comments

comments

Me shume ne: Nje guide e pergjithshme
mungesa e gjumit te femijet, cfare shkakton pagjumesia te femijet
Problemet që shkakton mungesa e gjumit te fëmijët

  Tetë orë klasike gjumi për një natë janë sekreti i mirëqenies. Edhe për të rinjtë, mes 14 dhe 17...

Close