loading

Si të përgatisim trileçe në shtëpi?

0 0

Trileçja ka pikërisht këtë emër sepse përbëhet nga tri lloje qumështi: qumësht i kondensuar, qumësht i avulluar dhe krem i trashë.

Përbërësit për të përgatitur trileçe:

Për brumin:

  • 6 vezë;
  • 300 g sheqer;
  • 1 pako vanilje;
  • 300 g miell;
  • 1 pako sodë;
  • 300 g krem karamel.
  • Mbështjellja e qumështit:
  • 1 litër qumësht (3.5% yndyrë);
  • 750 ml krem;
  • 250 ml qumësht kafeje (10% yndyrë).

Përgatitja e trileçes:

  • Rrihni të bardhat e vezëve me sheqer derisa të formojnë krem, shtoni të verdhat e vezëve një nga një dhe vazhdoni t’i përzieni për t’i njëtrajtësuar.
  • Shtoni miellin së bashku me sodën dhe vazhdoni përzierjen.
  • Derdheni përzierjen në një tavë të pluhrosur me miell dhe gjalpë.
  • Vendoseni të piqet në furrën e parangrohur në 200 gradë Celsius për 10 minuta, pastaj ulni temperaturën në 180 gradë Celsius dhe piqeni për 20 minuta.
  • Lëreni të ftohet (por jo shumë, duhet të jetë e vakët). Ndërkohë përzieni të gjitha llojet e qumështit.
  • Hiqeni tortën nga tepsia dhe hidhni aty gjysmën e qumështit. Pastaj vendosni tortën në tepsi sërish dhe derdhni mbi të qumështin e mbetur.
  • Lëreni të thithë qumështin rreth 2 orë. Pastaj priteni në katrorë, mbulojeni dhe vendoseni në frigorifer për disa orë që të ftohet mirë.

Nëse dëshironi të përgatisni karamel të bërë në shtëpi, ja receta:

Përbërësit:

  • 200 g sheqer;
  • 2 lugë ujë;
  • 200 ml krem qumështi;
  • 20 g gjalpë;
  • pak kripë.

Përgatitja:

  1. Ngrohni sheqerin dhe ujin në një nxehtësi mesatare derisa sheqeri të shkrihet plotësisht dhe të karamelizohet. Është shumë e rëndësishme të mos shtoni përbërësit e tjerë derisa sheqeri të bëhet i kuqërremtë dhe pa gunga.
  2. Hiqeni nga nxehtësia dhe shtoni gjalpë. Përziejeni, kthejeni në nxehtësi dhe shtoni kremin e ngrohur më parë dhe një majë kripe. Përziejini mirë dhe lëreni të ziejë në nxehtësi mesatare për rreth 5 minuta.
  3. Dendësia dhe ngjyra e karamelit do të varen nga kohëzgjatja e gatimit dhe temperatura e gatimit. Nëse e gatuani më gjatë, do të merrni karamel më të trashë dhe më të errët.

Lexo edhe: Si të përgatisim krem karamel në shtëpi?


Për të lënë një koment ju duhet të jeni regjistruar Identifikohu



Materiale te ngjashme

Si të përgatisim waffle?

Koha e përgatitjes së kësaj recete është 25 minuta. Përmban: 379 kalori; 16.2 gramë yndyra; 47.6 karbohidrate; 10.2 gramë proteina; 113 miligramë kolesterol; 899 miligramë natrium. Përbërësit: 2 tasa miell;...

Petulla sipas metodës së vjetër

 Përmbajnë: 158 kalori; 5.9 gramë yndyra; 21.7 gramë karbohidrate; 4.5 gramë proteina; 38 miligramë kolesterol 504 miligramë natrium. Përbërësit: 1 1/2 gota miell; 3 1/2 lugë çaji sodë buke; 1 lugë...

Si të gatuajmë karkaleca me...

Ka shumë mënyra për përgatitjen e karkalecave, por po ju tregojmë një prej tyre që përgatitet shumë thjesht dhe shpejt. Përbërësit: karkaleca sipas sasisë që dëshironi; 1 thelb hudhre; 1...

Si të gatuajmë byrek me...

Përbërësit: 1 pako petë; gjysmë kilogram spinaq; 3 kokrra vezë; 2 copa djathë; pak gjalpë; gjethe qepe (nëse dëshironi); 1 gotë qumësht. Përgatitja: Marrim petët dhe 2-3 prej tyre i...

Ne kemi reklame ju lutem caktivizoni adblock ne menyre qe te navigoni lehtesisht.
Faleminderit!

A keni një llogari? Identifikohu


Regjistrohu


X

Ndrysho fjalkalimin


X