loading

Si të përgatisim trileçe në shtëpi?

0 0

Trileçja ka pikërisht këtë emër sepse përbëhet nga tri lloje qumështi: qumësht i kondensuar, qumësht i avulluar dhe krem i trashë.

Përbërësit:

Për brumin:

  • 6 vezë;
  • 300 g sheqer;
  • 1 pako vanilje;
  • 300 g miell;
  • 1 pako sodë;
  • 300 g krem karamel.
  • Mbështjellja e qumështit:
  • 1 litër qumësht (3.5% yndyrë);
  • 750 ml krem;
  • 250 ml qumësht kafeje (10% yndyrë).

Përgatitja:

  • Rrihni të bardhat e vezëve me sheqer derisa të formojnë krem, shtoni të verdhat e vezëve një nga një dhe vazhdoni t’i përzieni për t’i njëtrajtësuar.
  • Shtoni miellin së bashku me sodën dhe vazhdoni përzierjen.
  • Derdheni përzierjen në një tavë të pluhrosur me miell dhe gjalpë.
  • Vendoseni të piqet në furrën e parangrohur në 200 gradë Celsius për 10 minuta, pastaj ulni temperaturën në 180 gradë Celsius dhe piqeni për 20 minuta.
  • Lëreni të ftohet (por jo shumë, duhet të jetë e vakët). Ndërkohë përzieni të gjitha llojet e qumështit.
  • Hiqeni tortën nga tepsia dhe hidhni aty gjysmën e qumështit. Pastaj vendosni tortën në tepsi sërish dhe derdhni mbi të qumështin e mbetur.
  • Lëreni të thithë qumështin rreth 2 orë. Pastaj priteni në katrorë, mbulojeni dhe vendoseni në frigorifer për disa orë që të ftohet mirë.

Nëse dëshironi të përgatisni karamel të bërë në shtëpi, ja receta:

Përbërësit:

  • 200 g sheqer;
  • 2 lugë ujë;
  • 200 ml krem qumështi;
  • 20 g gjalpë;
  • pak kripë.

Përgatitja:

  1. Ngrohni sheqerin dhe ujin në një nxehtësi mesatare derisa sheqeri të shkrihet plotësisht dhe të karamelizohet. Është shumë e rëndësishme të mos shtoni përbërësit e tjerë derisa sheqeri të bëhet i kuqërremtë dhe pa gunga.
  2. Hiqeni nga nxehtësia dhe shtoni gjalpë. Përziejeni, kthejeni në nxehtësi dhe shtoni kremin e ngrohur më parë dhe një majë kripe. Përziejini mirë dhe lëreni të ziejë në nxehtësi mesatare për rreth 5 minuta.
  3. Dendësia dhe ngjyra e karamelit do të varen nga kohëzgjatja e gatimit dhe temperatura e gatimit. Nëse e gatuani më gjatë, do të merrni karamel më të trashë dhe më të errët.

Lexo edhe: Si të përgatisim krem karamel në shtëpi?

Për të lënë një koment ju duhet të jeni regjistruar Identifikohu



Materiale te ngjashme

Si të gatuajmë supë me...

Supa me karota është një recetë e thjeshtë me plot vlera ushqyese. Përbërësit: 1 lugë gjelle gjalpë; 1 lugë gjelle vaj ulliri ekstra i virgjër; 1 qepë mesatare, e grirë;...

Si te gatuajme supe me...

Supa me brokoli, plot me energji dhe aftësi detoksifikuese. Provojeni dhe shikoni rezultatin. Përbërësit: 1 kokë brokoli; 1 qepë e kuqe; 5 thelpinj hudhër; 1 domate; Vaj ulliri; Kripë. Përgatitja:...

Si të përgatisim sallatë Cezar?

Për shkak të përbërësve të saj, sallata Cezar shërben jo vetëm si pjatë shoqëruese, por mund të zërë edhe një vakt kryesor. Ja receta për përgatitjen e saj: Përbërësit 6...

Si të përgatisim byrek me...

Byreku me qumësht është një nga ato receta shumë të dashura që mund të jemi mësuar të na i përgatisin gjyshet. Këtu keni një recetë të thjeshtë për ta përgatitur...

Ne kemi reklame ju lutem caktivizoni adblock ne menyre qe te navigoni lehtesisht.
Faleminderit!

A keni një llogari? Identifikohu


Regjistrohu


X

Ndrysho fjalkalimin


X