Si të përgatisim trileçe në shtëpi?

0 0

Trileçja ka pikërisht këtë emër sepse përbëhet nga tri lloje qumështi: qumësht i kondensuar, qumësht i avulluar dhe krem i trashë.

Përbërësit për të përgatitur trileçe:

Për brumin:

  • 6 vezë;
  • 300 g sheqer;
  • 1 pako vanilje;
  • 300 g miell;
  • 1 pako sodë;
  • 300 g krem karamel.
  • Mbështjellja e qumështit:
  • 1 litër qumësht (3.5% yndyrë);
  • 750 ml krem;
  • 250 ml qumësht kafeje (10% yndyrë).

Përgatitja e trileçes:

  • Rrihni të bardhat e vezëve me sheqer derisa të formojnë krem, shtoni të verdhat e vezëve një nga një dhe vazhdoni t’i përzieni për t’i njëtrajtësuar.
  • Shtoni miellin së bashku me sodën dhe vazhdoni përzierjen.
  • Derdheni përzierjen në një tavë të pluhrosur me miell dhe gjalpë.
  • Vendoseni të piqet në furrën e parangrohur në 200 gradë Celsius për 10 minuta, pastaj ulni temperaturën në 180 gradë Celsius dhe piqeni për 20 minuta.
  • Lëreni të ftohet (por jo shumë, duhet të jetë e vakët). Ndërkohë përzieni të gjitha llojet e qumështit.
  • Hiqeni tortën nga tepsia dhe hidhni aty gjysmën e qumështit. Pastaj vendosni tortën në tepsi sërish dhe derdhni mbi të qumështin e mbetur.
  • Lëreni të thithë qumështin rreth 2 orë. Pastaj priteni në katrorë, mbulojeni dhe vendoseni në frigorifer për disa orë që të ftohet mirë.

Nëse dëshironi të përgatisni karamel të bërë në shtëpi, ja receta:

Përbërësit:

  • 200 g sheqer;
  • 2 lugë ujë;
  • 200 ml krem qumështi;
  • 20 g gjalpë;
  • pak kripë.

Përgatitja:

  1. Ngrohni sheqerin dhe ujin në një nxehtësi mesatare derisa sheqeri të shkrihet plotësisht dhe të karamelizohet. Është shumë e rëndësishme të mos shtoni përbërësit e tjerë derisa sheqeri të bëhet i kuqërremtë dhe pa gunga.
  2. Hiqeni nga nxehtësia dhe shtoni gjalpë. Përziejeni, kthejeni në nxehtësi dhe shtoni kremin e ngrohur më parë dhe një majë kripe. Përziejini mirë dhe lëreni të ziejë në nxehtësi mesatare për rreth 5 minuta.
  3. Dendësia dhe ngjyra e karamelit do të varen nga kohëzgjatja e gatimit dhe temperatura e gatimit. Nëse e gatuani më gjatë, do të merrni karamel më të trashë dhe më të errët.

Lexo edhe: Si të përgatisim krem karamel në shtëpi?






Për të lënë një koment ju duhet të jeni regjistruar Identifikohu



Materiale te ngjashme

Receta e famshme e TikTok-ut,...

Në kohët që jetojmë, rrjeti social TikTok është bërë shumë i pranishëm në jetët tona dhe sado të përpiqemi, jo gjithmonë ia dalim të shpëtojmë nga trendet e tij. Prej...

Si të gatuajmë mini puding...

Një mini puding Krishtlindjesh pa gluten, pa qumësht, por me të njëjtën pamje dhe shije festive! Shërbejeni të mbushur me një krem ​​kokosi të shpejtë duke përzier pluhurin e qumështit...

Si të përgatisim copëza çokollate...

Në këtë recetë kemi rikrijuar shijen e çokollatave të njohura Snickers. Këto copëza çokollate mund të shoqërojnë filxhanin tuaj të çajit të mbrëmjes ose të shtohen në paketimin tuaj të...

Plak dëbore me xhinxher/ Receta...

Kjo është një recetë tashmë e njohur mes shumë blogerësh të recetave të gatimeve të ndryshme. Dhe pikërisht periudha festive e Vitit të Ri dhe Krishtlindjeve është koha më e...

Ne kemi reklame ju lutem caktivizoni adblock ne menyre qe te navigoni lehtesisht.
Faleminderit!

A keni një llogari? Identifikohu


Regjistrohu


X

Ndrysho fjalkalimin


X