Plak dëbore me xhinxher/ Receta për Vitin e Ri

0 0

Kjo është një recetë tashmë e njohur mes shumë blogerësh të recetave të gatimeve të ndryshme. Dhe pikërisht periudha festive e Vitit të Ri dhe Krishtlindjeve është koha më e përshattshme për t’i bërë këto receta pjesë të tryezave tona.

Për rreth (18 topa)

Përbërësit:

1 ½ filxhan hurma arabie

1 grusht manaferra ose mjedër

2/3 filxhan miell bajamesh të bluar

2 lugë gjelle xhinxher i bluar

Dekorimi:

¼ filxhan pluhur baobab

çokollatë e zezë për dekorim

Përgatitja:

Përpunoni përbërësit e topit së bashku derisa të përzihen mirë dhe të ngjiten (por të mos krijohet një masë shumë ngjitëse). Rrotullojini duke formuar topa dhe ftohini pak që të forcohen.

Kalojini në pluhur baobab dhe më pas dekorojeni me manaferra shtesë dhe çokollatë të zezë. Këshillë: shënoni sytë dhe kopsat e trupit me një kruajtëse dhëmbësh, pasi përndryshe çokollata nuk do të ngjitet!

Lexo edhe: Si të përgatisim antipasta festive për Krishtlindjet dhe Vitin e Ri?






Për të lënë një koment ju duhet të jeni regjistruar Identifikohu



Materiale te ngjashme

Receta e famshme e TikTok-ut,...

Në kohët që jetojmë, rrjeti social TikTok është bërë shumë i pranishëm në jetët tona dhe sado të përpiqemi, jo gjithmonë ia dalim të shpëtojmë nga trendet e tij. Prej...

Si të përgatisim copëza çokollate...

Në këtë recetë kemi rikrijuar shijen e çokollatave të njohura Snickers. Këto copëza çokollate mund të shoqërojnë filxhanin tuaj të çajit të mbrëmjes ose të shtohen në paketimin tuaj të...

Si të përgatisim antipasta festive...

Me rastin e festave të fundvitit, një vëmendje e veçantë i kushtohet gatimeve të atyre ditëve dhe padyshim mënyra si i zbukurojmë tryezat është po aq e rëndësishme sa shija...

Përgatitja e bukës së misrit...

Shumë e përdorur dikur për mungesë të mundësive të tjera, ndërsa sot për nostalgji e preferencë, buka e misrit është ndër gatimet tipike shqiptare. E pëlqyer jo vetëm nga vendasit,...

Ne kemi reklame ju lutem caktivizoni adblock ne menyre qe te navigoni lehtesisht.
Faleminderit!

A keni një llogari? Identifikohu


Regjistrohu


X

Ndrysho fjalkalimin


X