Kjo është një recetë tashmë e njohur mes shumë blogerësh të recetave të gatimeve të ndryshme. Dhe pikërisht periudha festive e Vitit të Ri dhe Krishtlindjeve është koha më e përshattshme për t’i bërë këto receta pjesë të tryezave tona.
Për rreth (18 topa)
Përbërësit:
1 ½ filxhan hurma arabie
1 grusht manaferra ose mjedër
2/3 filxhan miell bajamesh të bluar
2 lugë gjelle xhinxher i bluar
Dekorimi:
¼ filxhan pluhur baobab
çokollatë e zezë për dekorim
Përgatitja:
Përpunoni përbërësit e topit së bashku derisa të përzihen mirë dhe të ngjiten (por të mos krijohet një masë shumë ngjitëse). Rrotullojini duke formuar topa dhe ftohini pak që të forcohen.
Kalojini në pluhur baobab dhe më pas dekorojeni me manaferra shtesë dhe çokollatë të zezë. Këshillë: shënoni sytë dhe kopsat e trupit me një kruajtëse dhëmbësh, pasi përndryshe çokollata nuk do të ngjitet!
Lexo edhe: Si të përgatisim antipasta festive për Krishtlindjet dhe Vitin e Ri?
Për të lënë një koment ju duhet të jeni regjistruar Identifikohu