Si të përgatisim copëza çokollate frymëzuar nga Snickers

0 2

Në këtë recetë kemi rikrijuar shijen e çokollatave të njohura Snickers. Këto copëza çokollate mund të shoqërojnë filxhanin tuaj të çajit të mbrëmjes ose të shtohen në paketimin tuaj të ushqimit që merrni me vete në punë, si një vakt pasditeje.

Receta për copëzat tona të frymëzuara nga Snickers

Përbërësit:

Baza:

  • 6 lugë gjelle gjalpë kikiriku
  • 4 lugë gjelle shurup agave (ose mjaltë)
  • 30 gramë gjalpë kakao (ose vaj kokosi)
  • 70 gramë kikirikë (të kripur ose të pakripur – varet nga preferenca juaj)
  • 70 gramë arra shqeme (të kripura ose të pakripura – varet nga preferenca juaj)
  • 30 gramë amaranti ose oriz kaf

Shtresa ‘karamel’:

  • 125 gramë hurma arabie pa fara

Shtresa me çokollatë:

  • 80 gramë gjalpë kakao (ose vaj kokosi)
  • 2 lugë shurup agave (ose mjaltë)
  • 35 gramë pluhur kakao

Përgatitja:

Përpara se të filloni bazën, vendosni hurmat arabe në një tas dhe hidhni mbi to ujë të vluar. Lërini mënjanë.

Për bazën:

-Vendosni letër pjekjeje në një tepsi

-Prisni përafërsisht kikiritët, arrat shqeme

– Shkrini gjalpin e kakaos në mikrovalë ose në një tenxhere sipër sobës

– Hidhni mjaltë dhe gjalpin e kikirikut dhe më pas përzieni arrat dhe orizin kaf ose amaranthin.

-Shtrojeni përzierjen në tepsi

Për karamelin

– Kulloni hurmat arabe, vendosini në blender dhe përziejini derisa të përftoni një pastë të lëmuar.

-Përhapeni sipër shtresës bazë

Për shtresën e çokollatës

– Shkrini gjalpin e kakaos në mikrovalë ose në një tenxhere sipër sobës.

-Përzieni shurupin e agave/mjaltit dhe më pas pluhurin e kakaos.

-E derdhim sipër shtresës së hurmës dhe e vendosim në frigorifer për t’u forcuar.

-Priteni në katrorë dhe ruajeni në një enë hermetike.

Lexo edhe: Si të përgatisim çokokrem shtëpie






  1. b^onus de indicac~ao da binance

    Your point of view caught my eye and was very interesting. Thanks. I have a question for you.

  2. бнанс створення акаунту

    Your article helped me a lot, is there any more related content? Thanks!

Për të lënë një koment ju duhet të jeni regjistruar Identifikohu



Materiale te ngjashme

Receta e famshme e TikTok-ut,...

Në kohët që jetojmë, rrjeti social TikTok është bërë shumë i pranishëm në jetët tona dhe sado të përpiqemi, jo gjithmonë ia dalim të shpëtojmë nga trendet e tij. Prej...

Plak dëbore me xhinxher/ Receta...

Kjo është një recetë tashmë e njohur mes shumë blogerësh të recetave të gatimeve të ndryshme. Dhe pikërisht periudha festive e Vitit të Ri dhe Krishtlindjeve është koha më e...

Si të përgatisim antipasta festive...

Me rastin e festave të fundvitit, një vëmendje e veçantë i kushtohet gatimeve të atyre ditëve dhe padyshim mënyra si i zbukurojmë tryezat është po aq e rëndësishme sa shija...

Përgatitja e bukës së misrit...

Shumë e përdorur dikur për mungesë të mundësive të tjera, ndërsa sot për nostalgji e preferencë, buka e misrit është ndër gatimet tipike shqiptare. E pëlqyer jo vetëm nga vendasit,...

Ne kemi reklame ju lutem caktivizoni adblock ne menyre qe te navigoni lehtesisht.
Faleminderit!

A keni një llogari? Identifikohu


Regjistrohu


X

Ndrysho fjalkalimin


X