Një mini puding Krishtlindjesh pa gluten, pa qumësht, por me të njëjtën pamje dhe shije festive! Shërbejeni të mbushur me një krem kokosi të shpejtë duke përzier pluhurin e qumështit të kokosit me pak ujë të ngrohtë shtoni vanilje ose aroma të tjera nëse dëshironi.
Si të bëjmë dy mini puding të vegjël Krishtlindjesh ose një të madh?
Përbërësit:
- 50 gramë secili rrush të thatë, dhe kajsi të thata (të copëtuara);
- 50 gramë miell tërshëre ose quinoa të bluar;
- 1/2 lugë pluhur pjekjeje;
- 3 lugë miell bajamesh të bluar;
- 1 lugë çaji lëkurë portokalli dhe limoni për secilin dhe pak nga lëngu i tyre;
- 1 mollë e vogël e grirë;
- 1/2 lugë armoatizues të përzier;
- 10 gramë sheqer kokosi.
Përgatitja:
Në një blender hidhni kajsitë e thata dhe rrushin e thatë dhe rrihni disa herë për të arritur një pastë shumë të trashë. Transferoni në një tas të vogël dhe përzieni me mollën e grirë. Shtoni të gjithë përbërësit e mbetur dhe përziejini mirë.
Hidheni përzierjen me lugë në një tas pak më të madh me kupolë (përdorimi i silikonit është shumë më i lehtë për t’u hequr pasi të jetë gatuar). I mbulojmë shumë mirë majat. Ziejini me tasin gjysmë të zhytur në ujë të zier me pjesën e sipërme të mbuluar mirë jashtë ujit. Ziejini për 90 minuta për 2 mini pudinga ose pak më gjatë për një puding më të madh. Lërini të ftohen me majat ende të mbuluara plotësisht dhe zbulojeni kur të jeni gati për t’u shërbyer.
Lexo edhe: Ja magjia që ka nje krem puding në mëngjes
Për të lënë një koment ju duhet të jeni regjistruar Identifikohu