Si të përgatisim rosnica?

0 0

Rosnicat janë një recetë shumë e përdorur nga gjyshet tona dhe tani do të tregojmë hap pas hapi përgatitjen e tyre.

Përbërësit (për një masë):

  • 2 gota miell;
  • 3 kokrra vezë;
  • pak ujë ose qumësht;
  • 2 lugë gjelle gjalpë për skuqje;
  • kripë.

Përgatitja:

Rosnicat përgatiten me miell, vezë, qumësht dhe ujë e kripë (janë zahire të dimrit). Zihet një brumë i fortë, lihet të pushojë, ndahet në copëza, lihen të thahen pak dhe kalohen në shoshë ose sitë të trashë si trahanaja, përsëri lihen të thahen dhe ruhen në qeska prej cope pambuku që të ajrosen. Rosnicat kur bëhen pilaf skuqen me gjalpë dhe u hidhet ujë në raportin 1:2, pastaj ziejnë sa të bëhet një pilaf i shkrifët.






Për të lënë një koment ju duhet të jeni regjistruar Identifikohu



Materiale te ngjashme

Receta e famshme e TikTok-ut,...

Në kohët që jetojmë, rrjeti social TikTok është bërë shumë i pranishëm në jetët tona dhe sado të përpiqemi, jo gjithmonë ia dalim të shpëtojmë nga trendet e tij. Prej...

Si të përgatisim copëza çokollate...

Në këtë recetë kemi rikrijuar shijen e çokollatave të njohura Snickers. Këto copëza çokollate mund të shoqërojnë filxhanin tuaj të çajit të mbrëmjes ose të shtohen në paketimin tuaj të...

Plak dëbore me xhinxher/ Receta...

Kjo është një recetë tashmë e njohur mes shumë blogerësh të recetave të gatimeve të ndryshme. Dhe pikërisht periudha festive e Vitit të Ri dhe Krishtlindjeve është koha më e...

Si të përgatisim antipasta festive...

Me rastin e festave të fundvitit, një vëmendje e veçantë i kushtohet gatimeve të atyre ditëve dhe padyshim mënyra si i zbukurojmë tryezat është po aq e rëndësishme sa shija...

Ne kemi reklame ju lutem caktivizoni adblock ne menyre qe te navigoni lehtesisht.
Faleminderit!

A keni një llogari? Identifikohu


Regjistrohu


X

Ndrysho fjalkalimin


X