Si të gatuajmë byrek me spinaq

0 0

Përbërësit:

1 pako petë;

gjysmë kilogram spinaq;

3 kokrra vezë;

2 copa djathë;

pak gjalpë;

gjethe qepe (nëse dëshironi);

1 gotë qumësht.

Përgatitja:

Marrim petët dhe 2-3 prej tyre i shtrojmë në tepsi. Ndërkohë, në një tas copëtojmë me duar spinaqin,  qepën. Në një enë tjetër rrahim vezët me qumështin, shtojmë dhe djathin e copëtuar. I bashkojmë me spinaqin. Spërkatim petët me pak gjalpë të shkrirë dhe shtrojmë një pjesë të spinaqit me përbërësit e tjerë. Më pas venosim petat e tjera, e kështu me radhë një shtresë me spinaq e një shtresë me petë.

Në fund, rrihni fort një vezë me pak qumësht dhe spërkateni sipër byrekun.

Vëreni në furrën e parangrohur dhe kur ta shikoni se është pjekur mund ta hiqni.



Për të lënë një koment ju duhet të jeni regjistruar Identifikohu



Materiale te ngjashme

Mish me qepë nga Alketa...

E keni gatuar drekën për sot? Nëse jo, hidhini një sy kësaj recete të shpejtë, të thjeshtë e të shëndetshme nga Alketa Vejsiu. Mish me qepë Përbërësit: 1 racion mish;...

Petulla sipas metodës së vjetër

 Përmbajnë: 158 kalori; 5.9 gramë yndyra; 21.7 gramë karbohidrate; 4.5 gramë proteina; 38 miligramë kolesterol 504 miligramë natrium. Përbërësit: 1 1/2 gota miell; 3 1/2 lugë çaji sodë buke; 1 lugë...

Si të gatuajmë karkaleca me...

Ka shumë mënyra për përgatitjen e karkalecave, por po ju tregojmë një prej tyre që përgatitet shumë thjesht dhe shpejt. Përbërësit: karkaleca sipas sasisë që dëshironi; 1 thelb hudhre; 1...

Si të përgatisim brusketa

Brusketat sherbejne si antipasta per shume vakte: dreke ose darke. Po ju japim tre receta per pergatitjen e tyre.

Ne kemi reklame ju lutem caktivizoni adblock ne menyre qe te navigoni lehtesisht.
Faleminderit!

A keni një llogari? Identifikohu


Regjistrohu


X

Ndrysho fjalkalimin


X