Përbërësit:
1 pako petë;
gjysmë kilogram spinaq;
3 kokrra vezë;
2 copa djathë;
pak gjalpë;
gjethe qepe (nëse dëshironi);
1 gotë qumësht.
Përgatitja:
Marrim petët dhe 2-3 prej tyre i shtrojmë në tepsi. Ndërkohë, në një tas copëtojmë me duar spinaqin, qepën. Në një enë tjetër rrahim vezët me qumështin, shtojmë dhe djathin e copëtuar. I bashkojmë me spinaqin. Spërkatim petët me pak gjalpë të shkrirë dhe shtrojmë një pjesë të spinaqit me përbërësit e tjerë. Më pas venosim petat e tjera, e kështu me radhë një shtresë me spinaq e një shtresë me petë.
Në fund, rrihni fort një vezë me pak qumësht dhe spërkateni sipër byrekun.
Vëreni në furrën e parangrohur dhe kur ta shikoni se është pjekur mund ta hiqni.
Për të lënë një koment ju duhet të jeni regjistruar Identifikohu