Si të përgatisim një revani të mrekullueshme me aromë portokalli?
Përbërësit
- 1.5 lt ujë (heqim një gotë veç);
- 350 gr niseshte;
- 1.100 gr sheqer (heqim 3-4 lugë gjëlle veç);
- Lëkura e një portokalli;
- 200 gr gjalpë;
- Arra ose rrush të thatë sipas dëshirës.
Përgatitja e revanisë:
- Hedhim ujin në një tenxhere të thellë dhe shtojmë sheqerin bashkë me niseshtenë. I trazojmë serisa të treten plotësisht.
- Në anën tjetër tresim gjalpin dhe shtojmë 3-4 lugët e sheqerit që hoqëm veç. E trazojmë derisa të marrë ngjyrë të kuqëremtë (të karamelizohet) dhe më pas shtojmë gotën e ujit që hoqëm veç. E trazojmë mirë dhe e shtojmë në tenxheren ku ndodhet pjesa tjetër e përbërësve.
- Shtojmë lëkurën e portokallit bashkë me arrat ose rrushin e thatë dhe përziejmë vazhdimisht derisa masa të fillojë të hiqet lehtësisht nga tenxherja.
- E hedhim në një tepsi dhe sipër e lagim me pak ujë derisa të shndërrijë. E pjekim në 200 gradë derisa të marrë një ngjyrë të bukur sipër dhe e lejmë të ftohet.
Ju bëftë mirë!
Foto burimi: Adda’s All
Lexoni edhe: Bakllavaja turke
Për të lënë një koment ju duhet të jeni regjistruar Identifikohu