Karotat përmirësojnë shikimin
Një karotë me madhësi normale, mund të sigurojë mbi 200% të nevojave ditore për vitaminë A.
Ky element është shumë i rëndësishëm për shëndetin e mushkërive, lëkurës dhe syve.
Karotat balancojnë nivelin e sheqerit në gjak
Përmbajtja e fibrave në karotë është vërtetuar se rregullon nivelin e shqerit dhe insulinës në gjak.
Mbajnë nën kontroll peshën
Përveç lëndëve të tjera, karotat përbëhen nga 88% ujë. Ky kombinim jep shpejt ndjesinë e ngopjes. Ato gjithashtu janë të pakëta në kalori.
Ulin rrezikun e kancerit
Antioksidantët e gjendur në karota ulin rrezikun e disa llojeve të kancerit si ai i mushkërive, kolateral, prostatë ose leuçemi.
Rregullojnë presionin e gjakut
Minerali i magnezit i gjendur në karota ka aftësinë, të normailizojë nivelin e tensionit të gjakut.
Karotat ulin rrezikun e sëmundejve të zemrës
Nëse konusmoni 25 gramë fruta ngjyrë portokalli në ditë, mund të ulni rrezikun e sëmundjeve kardiovaskulare. Karotat në veçanti, tregojnë një rrezik 32% më të ulët të këtyre sëmundjeve.
Forcojnë imunitetin
Vitamina C e gjendur në karotë është vitale për shërimin nga probleme të ndyrshme për përforcimin e sistemit imunitar.
Karotat gjithashtu kanë aftësi të mbrojnë shendetin e mëlçisë dhe trurit gjithashtu.
Lexo edhe: A i bëjnë karotat mirë syve?
Për të lënë një koment ju duhet të jeni regjistruar Identifikohu