Kumpiri (patatja) edhe pse në forma të ngjashme gatuhet në vende të ndryshme të botës, është një produkt i kuzhinës turke.
Është një vakt i lehtë, i shëndetshëm dhe tepër i shijshëm!
Përbërësit që ju duhen për këtë recetë janë:
(Duhet njjë patate e madhe për person, receta e sotme është për dy persona, në varësi të numrit të personave mund ta shtoni edhe numrin e patateve)
-
2 Patate (të mëdha)
-
2 lugë gjelle gjalpë
-
2 lugë gjelle majonezë
-
2 lugë gjelle ketchup
-
¾ e një gote uji me djathë kackavall të grirë në rende
-
1 gotë caji me misër të zier (ose konservë)
-
½ gotë uji me ullinj (fara duhet nxjerrë)
-
4-5 kastravec turshi të prerë kubik
-
Kripë
- (Sipas dëshirës mund të shtoni edhe përbërës të tjerë)
Përgatitja:
-
Ndizeni furrën që më parë në 200 gradë
-
Pasi të keni zgjedhur dy patate me formë të rregullt, lajini mirë, thajini me letër dhe prisni të thahen plotësisht
-
Patatet e thara, mbështillini me letër pjekjeje, pastaj edhe me letër alumini
-
Vendosini patatet ne fund te furrës dhe sipër tyre vendosni tepsinë e furrës në mënyrë që të krijohet një hapësirë e ngushtë ne të dyja anët e patates
-
Lërini të piqen për 90 minuta
-
Pasi të jenë pjekur, ndajini me thikë në mes për së gjati, dhe përziejeni pjesën e brendshme të patates me kripë, gjalpë dhe djathë kackavall
-
Në fund, vendoseni kumpirin në pjatë dhe hidhni mbi të përbërësit e tjerë sipas dëshirës: misrin e zier, kastravecat turshi të prerë kubik, ullinjtë, majonezën, ketchup etj.
-
Kumpiri është gati!
Së shpejti do të ndajmë me ju edhe recetën e kumpirit të gatuar në tepsi.
Ju bëftë mirë!
I don’t think the title of your article matches the content lol. Just kidding, mainly because I had some doubts after reading the article.