Sipas raportit të fundit të Eurispes dedikuar temës “Rivendosja e cilësisë”, numri i veganëve është rritur nga 1% në vitin 2018 në 1.9% në 2019, ndërsa vegjetarianët po zvogëlohen në 4.9%, krahasuar me 5.4% në vitin 2018.
Një prirje e qëndrueshme në vitet e fundit
Rezultatet e hulumtimit rreth ushqyerjes tregojnë se pjesa e vegjetarianëve dhe veganëve ka qenë praktikisht e qëndrueshme për rreth 6 vjet.
Megjithatë, 32% e atyre që kanë eksperimentuar me një nga këto dy stile diete më vonë e kanë braktisur atë për të pasur një dietë më të plotë ose për shkak se kanë vuajtur shumë për heqjen dorë nga produkte të caktuara.
Në supermarket ka gjithnjë e më shumë produkte të veçanta, kështu që njerëzit vazhdimisht blejnë produkte pa gluten, edhe nëse vetëm shumë pak kanë një intolerancë të diagnostikuar.
Një trend tjetër në rritje është blerja e produkteve pa maja: 18.6% i blejnë ato, edhe pse vetëm 4.6% janë me të vërtetë jotolerantë, ndërsa 14% e tyre i blejnë pavarësisht se nuk e pranojnë. Një e katërta e konsumatorëve (26%) blejnë produkte pa laktozë, por vetëm 8.5% janë me të vërtetë jotolerantë.
Eurispes vendos shqetësimin më të madh në përdorimin e antibiotikëve, të cilat përdoren pa kriter e pa recetë mjekësore.
Lexo edhe: Ushqyerja vegjetariane, si funksionon skema?
Sorry, there are no polls available at the moment.
Për të lënë një koment ju duhet të jeni regjistruar Identifikohu