Përbërësit për 4-5 persona
- 4-5 peshq mesatarë;
- 1 kg patate;
- 4-5 karrota të mëdha;
- 2 kokrra limon;
- Kripë;
- Piper;
- Vaj ulliri.
Përgatitja
Pastroni peshkun dhe e kriposni brenda dhe jashtë 2 orë para përgatitjes dhe më pas e vendosni në frigorifer të mbështjellë me qese kuzhine. Prisni patatet në copa të mëdha dhe të njëjtën gjë bëni edhe me karrotat, më pas, në një tas i rregulloni me kripë dhe piper të zi të bluar. Pasi ka kaluar koha e duhur, merrni peshkun dhe vendoseni në tepsi të madhe, dhe më pas shtoni në të patatet dhe karrotat. Prisni limonin në feta mesatare dhe vendosini sipër peshkut dhe perimeve. Në fund e spërkasni me vaj ulliri. E mbështillni tepsinë me letër alumini dhe e vendosni në furrë. Pasi peshku dhe perimet kanë arritur në gjysëm pjekje nga avulli i krijuar nga letra e aluminit, e hiqni në mënyrë që peshku dhe perimet të marrin një skuqje në sipërfaqe. Ju këshillojmë që të përdorni peshkun “koce”.
Ju befte mire!
Foto burimi: Revista shije
Lexoni edhe: Efektet e konsumit te peshkut ne shtatzani tek hiperaktiviteti i femijes
Për të lënë një koment ju duhet të jeni regjistruar Identifikohu