Perberesit
– 2 kunguj mesatare
– 2 patate
– 1 luge djathe parmixhan (ose grana) i grire
– 1 luge vaj ulliri
Pergatitja
I hiqni lekuren perimeve, i lani dhe me pas i prisni ne kuba te vegjel. I vendosni te zjejne me nje tenxhere me 300 ml uje te nxehte, per 30 minuta ne zjarr te ngadalte. Pasi kane zjerre i kaloni perimet ne frulator derisa te behen pure. Pasi i keni hedhur ne pjate shtoni djathin, vajin e ullirit dhe lengun e perimeve (aq sa te arrije trashesine qe deshironi) dhe i trazoni derisa te krjohet nje mase homogjene. Ushqimi eshte gati!
Materiale te ngjashme
10 ushqimet më të mira...
Këto 10 ushqimet e para janë ideale për fëmijën tuaj sepse janë plot me lëndë ushqyese thelbësore, me çmime të arsyeshme, të lehta për t'u përgatitur dhe të shijshme. Avokadot...
Vaji i ullirit: zbulohet një...
Krahas vetive të njohura nutraceutike, për shkak të përmbajtjes së lartë të acideve yndyrore të pangopura dhe përbërjeve fenolike, vaji i ullirit ka edhe një veprim të fuqishëm antimikrobik kundër...
Vaji i palmës dhe kallamari...
Me acidin palmitik, konsumi i vajit të palmës dhe kallamarëve, djathrave të vjetruar, mund të ketë një efekt të rëndësishëm te tumoret, duke rritur agresivitetin e tyre dhe duke favorizuar...
8 arsye pse jemi gjithmonë...
Ju "gërryen" stomaku në mes të një takimi, në punë, në një mbledhje online? Të qenit i uritur vazhdimisht mund të shkaktohet nga mungesa e proteinave, fibrave dhe yndyrave në...
Për të lënë një koment ju duhet të jeni regjistruar Identifikohu