Gjatë javëve të fundit të shtatzanisë mund të favorizohet ardhja e kontraksioneve, gjë e cila fatmirësisht nuk është e mundur vetëm falë metodave mjekësore. Ekzistojnë disa përzierje çajrash të cilat kanë rezultuar të jenë tepër efektive në stimulimin e proçesit të lindjes. Hapja e qafës së mitrës varet nga disa substanca (prostaglandina etj) të cilat janë tepër natyrale, ndërsa kontraksionet nga oksitocina. Nga kombinimi i këtyre hormoneve fillon procesi i lindjes. Por si mund të ndihmojnë cajrat në stimulimin e kontraksioneve?
Cilat janë çajrat që ndihmojnë në këtë proçes?
Këshillohet që gruaja të konsumojë çaj manaferre bashkë me gjethet ose çaj normal me mjaltë. Këto dy përzierje mendohet se stimulojnë në mënyrë perfekte kontraksionet e lindjes. Edhe pse ende nuk ka asnjë provë shkencore që e vërteton këtë, mamitë e këshillojnë gruan që gjatë muajit të fundit të konsumojë një gotë çaj manaferre në ditë, sigurisht që së bashku me gjethet.
Përse kjo përzierje është një stimulues kaq i mirë?
Gjethet e manaferrës përmbajnë oksitocinë, dhe për pasojë janë një stimulues natyral perfekt. Këto gjethe mund të gjenden në dyqanet specifikë me produkte biologjike. Ky çaj mund të mos ketë shije shumë të pranueshme nga gruaja shtatzanë dhe për këtë arsye këshillohet të konsumohet me një sasi të caktuar sheqeri apo mjalti.
Lexoni edhe: Kontraksionet Braxton-Hicks
Për të lënë një koment ju duhet të jeni regjistruar Identifikohu