Kafja është një burim i pasur i antioksidantëve. Në fakt, njerëzit në vendet perëndimore marrin më shumë antioksidantë nga kafja sesa kombinimi i frutave dhe perimeve. Studime të ndryshme tregojnë se njerëzit që pijnë kafe kanë një rrezik më të ulët të shumë sëmundjeve serioze dhe madje fatale.
- Mund të ulni rrezikun e diabetit të tipit 2
Diabeti i tipit 2 karakterizohet nga rritje e nivelit të sheqerit në gjak, e shkaktuar nga rezistenca e insulinës ose pamundësia për të sekretuar insulinë. Analizimi i 18 studimeve tregoi se kafja ul këtë rrezik.
- Mund të zvogëlojë rrezikun e sëmundjes Alzheimer
Sëmundja e Alzheimerit është një nga më të përhapurat e sistemit nervor. Një studim zbuloi se personat që pijnë kafe kanë rrezik 65% më të ulët të këtyre problemeve.
- Mund të ulë rrezikun e kancerit të mëlçisë
Kafja duket të ketë përfitime të mëdha për shëndetin e mëlçisë. Njerëzit që konsumojnë kafe kanë një rrezik shumë më të ulët të cirozës, si edhe kancerit të mëlçisë, shkaku i dytë më i shpeshtë i vdekjes së kancerit në mbarë botën.
- Zvogëlon ndjeshëm rrezikun e sëmundjes së Parkinsonit
Parkinsoni karakterizohet nga vdekja e qelizave të trurit që gjenerojnë dopaminë. Shumë studime kanë treguar që konsumi i kafes dhe çajrave ul këtë rrezik
- Mund të ulë rrezikun e depresionit dhe vetëvrasjes
Studimet tregojnë se konsumi i kafes ul rrezikun e depresionit dhe deri në një rrezik 55% atë të vetëvrasjes.
- Mund të ulni rrezikun e vdekjes së hershme
Kafja redukton vdekjen së hershme, ndoshta për shkak të përmbajtjes antioksidante dhe aftësisë së saj për të mbrojtur nga gjendjet serioze të shëndetit.
Lexo edhe: Kafeina, terapi per foshnjat e parakohshme
Sorry, there are no polls available at the moment.
Për të lënë një koment ju duhet të jeni regjistruar Identifikohu