X

Kryesore

Rritet numri i mjekëve që zgjedhin këtë mënyrë për të trajtuar sëmundjet e fëmijëve

 

Nëse deri disa vjet më parë trajtimi i një fëmije me homeopati ishte diçka e rrallë, ditët e sotme kjo metodë është zgjedhja e shumë mjekëve pediatër, e rreth 30% të tyre.

Një hulumtim me mbi 5.000 pediatër

Sondazhi përfshiu 5,400 pediatër. Të gjithëve iu kërkua të përgjigjeshin për disa pyetje në lidhje me profesionin e tyre, dhe në veçanti zakonin apo jo për të përshkruar mjetet homeopatike. Qëllimi ishte që të kemi një pamje më të saktë të përdorimit të homeopatisë te fëmijët. Në fakt, është e qartë se gjërat po ndryshojnë në krahasim me të kaluarën.

36% përdorin homeopati çdo ditë

Nga analiza e rezultateve, doli në pah se në të vërtetë numri i pediatërve që zgjedhin homeopatinë është në rritje. Nëse në vitin 2012, sipas hulumtimit nga Shoqëria Italiane e Pediatrisë, 23% e pediatërve shkruanin në receta këto metoda, tani përqindja është rritur në 30%. 36% e bëjnë atë edhe çdo ditë.

Për cilat çrregullime?

Para së gjithash për sëmundjet e frymëmarrjes (68% e rasteve), por edhe për gastroenterit, alergji dhe çrregullime të gjumit. Pediatrit, megjithatë, nuk e konsiderojnë homeopatinë si një alternativë ndaj trajtimeve klasike: në shumicën e rasteve ata përdorin të dy trajtimet krah për krah.

Homeopatia është një praktikë ku sëmundja luftohet me të ngjashmen e saj. Pra nëse fëmija ka temperaturë të lartë, vetëm mjeku mund të përdorë një trajtim që shkakton temperaturë, me qëllim që ta stabilizojë. Këto praktika mund të ndiqen vetëm nga profesionistët e mjekësisë, jo në kushte shtëpie.

Lexo edhe: Sipas mjekeve pediater, grate te kene kujdes me kete lloj diete tek femijet

Comments

comments

Me shume ne: Nje guide e pergjithshme, Semundje tek femijet
sexholinot te rrezikshme per shendetin e femijeve, lende kimike
Sediljet e fëmijëve shumë të rrezikshme me lëndë kimike

  Në një studim të kohëve të fundit, studiuesit zbuluan se shumica e sediljeve të fëmijëve në makina përmbanin retardantë...

Close