Ju e dini që frutat gjatë shtatzanisë janë zgjedhja më e mirë që mund të bëni. Yndyrat që janë të pranishme në frut janë shumë pak dhe kështu mund të konsumohen pa asnjë lloj problemi.
Gjithashtu bananet përmbajnë shumë vitamina dhe minerale. Një nga frutat më të mira dhe më të shëndetshme që duhet të konsumoni gjatë shtatzanisë është edhe banania. Bananet janë të pasura me lëndë ushqyese që të bëjnë shumë mirë.
Cilat janë vlerat ushqyese të bananes?
Çfarë duhet të hani gjatë shtatzënisë?
Bananet janë të pasura me vitaminë B1, B2, C dhe E. Ka gjithashtu shumë minerale të tilla si fosfor, magnez, natrium, hekur, zink dhe veçanërisht kalium. Nuk duhet të harrojmë një element thelbësor për shtatzëninë i cili është acidi folik. Bananet kanë një sasi të konsiderueshme të acidit folik që duhet të merret gjatë shtatzanisë sidomos në tremujorin e parë.
Edhe frutat e tjera si: manaferrat, mandarinat dhe portokalli kanë acid folik.
Në përgjithësi të gjitha frutat gjatë shtatzanisë janë shumë të mira. Nëse doni të konsumoni diçka mes drekës, përgjigjia e vetme do të ishte fruta. Pjeshka dhe kajsia përmbajnë shumë beta-karotene.
Luleshtrydhet dhe kivit kanë shumë vitaminë C. Gjithashtu dhe frutat e thata janë shumë të mira sepse përmbajnë një sasi të madhe hekuri. Shumë thonë se banania dhe kapslliku kanë lidhje më njëra-tejtrën. A është e vërtëtë apo është një mit? E rëndësishmë është të dallojmë bananet e pjekura nga ato të papjekurat. Nëse vuani nga kapsllëku gjatë shtatzënisë, është më mirë të mos hani banane të pjekura që mund ta përkeqësojnë situatën.
Lexo edhe: Cilat jane vlerat e bananes per femijen
Për të lënë një koment ju duhet të jeni regjistruar Identifikohu