Mishi i qëngjit ka qënë prej shekujsh pjesë e menusë në vendin tonë. Gjithsesi në shtatzani ju duhet të bëni shumë ndryshime në dietën tuaj për tu siguruar që jeta e re që po zhvillohet brenda jush të mos rrezikohet aspak. Ndaj duhet të pyesni gjithnjë mjekun tuaj për ushqimet që mund të konsumoni. Fatmirësisht, mishi i qëngjit është një nga ushqimet që mund të konsumoni në shtatzani, konsumimi i të cilit sjell shumë përfitime për ju dhe fëmijën tuaj.
5 përfitimet nga konsumimi i mishit të qëngjit në shtatzani.
- Duke qënë se mishi i qëngjit është një burim shumë i mirë proteinash është fantastik në shtatzani pasi ndihmon në zhvillimin e fetusit.
- Mishi i qëngjit është shumë i pasur me hekur i cili absorbohet shumë lehtë nga trupi juaj, gjë që ndihmon në rritjen e nivelit të hemoglobinës dhe formimin e qelizave të kuqe të gjakut.
- Përqëndrimi i lartë i zinkut në mishin e qëngjit ndihmon në zhvillimin e sistemit imunitar të fetusit si dhe zhvillimin e përgjithshëm të tij.
- Mishi i qëngjit është i pasur me vitamin B12 që ndihmon në zhvillimin e sistemit nervor të bebi si dhe parandalon aneminë në shtatzani.
- Bakri është gjithashtu një mineral i rëndësishëm që siguron rritjen maksimale të fetusit por që gjendet vetëm në pak burime ushqimore dhe mishi i qëngjit është njëri prej tyre.
Pvarësisht të gjitha këtyre përfitimeve konsumi i tepërt i mishit të qëngjit mund të shkaktojë tension të lartë të gjakut si dhe të rrisë nivelin e kolisterolit në gjak. Ndaj duhet të kosultoheni me mjekun tuaj dhe ta konsumoni atë në sasi të moderuar.
Lexoni dhe: A mund te konsumojme shalqi në shtatzëni?
')}
Për të lënë një koment ju duhet të jeni regjistruar Identifikohu