Keni parë shumë shpesh në restorante supë krem pule dhe keni tentuar ta përgatisni në shtëpi, por asnjëherë s’ju ka dalë masa aq kremoze dhe keni menduar se shefat e kuzhinës kanë një sekret sa i përket mjeshtërisë së realizimit të asaj mase kremoze, pa fruluar asnjë perim?
Po ua tregojmë si të përgatisni lehtë, shpejt dhe me saktësi një supë krem pule:
Përbërësit:
- 2 copa fileto pule;
- 2 lugë gjelle me miell;
- 1 gotë kos;
- 1 kokërr vezë;
- gjalpë;
- vaj;
- piper i zi;
- piper i kuq;
- limon.
Përgatitja:
E presim fileton e pulës në kubikë dhe e skuqim në tigan me pak vaj e pak gjalpë. E lëmë të skuqet mirë derisa të thekërriset, shtojmë dhe erëzat ndërkohë. Pasi janë skuqur mirë i mbulojmë me pak ujë dhe i lëmë të ziejnë.
Ndërkohë, në një tas rrahim të verdhën e vezës, shtojmë miell pa ndërprerë rrahjen e në fund kos.
Kjo masë duhet të jetë kremoze dhe e trashë, jo e lëngshme dhe e hollë.
Kur shohim se filetot kanë përfunduar së zieri, shtojmë masën kremoze në lëngun e tyre.
Mund t’i shtoni edhe limon sipas dëshirës.
Sapo realizuat një supë krem pule. Ju bëftë mirë!
Lexo edhe: Si të gatuajmë supë me karotë?
Për të lënë një koment ju duhet të jeni regjistruar Identifikohu