loading

Si të gatuajmë supë me karotë?

0 0

Supa me karota është një recetë e thjeshtë me plot vlera ushqyese.

Përbërësit:

  • 1 lugë gjelle gjalpë;
  • 1 lugë gjelle vaj ulliri ekstra i virgjër;
  • 1 qepë mesatare, e grirë;
  • 1 kërcell selino të copëtuar;
  • 2 thlpinj hudher, të grirë;
  • 1 lugë çaji majdanoz;
  • 5 karota të copëtuara;
  • 2 gota uji;
  • 4 gota lëng pule;
  • ½ lugë çaji kripë;
  • piper i freskët.

Përgatitja

  1. Vendosni vajin dhe gjalpin në nxehtësi mesatare derisa të shkrijë gjalpi. Shtoni qepë dhe selino; kavërdisini derisa të zbuten, 4 deri në 6 minuta. Shtoni hudhrën dhe majdanozin.

2.Shtoni karotat. Shtoni ujin dhe lëngun e supës. Ulni nxehtësisë për të pasur një zierje të ngadaltë deri në 25 minuta.

  1. Futini në blener deria të merrni një masë kremoze.

Vlerat ushqyese të supës me karota

Kjo recetë ju siguron 537% vlerave ditore të vitaminës A të nevojshme për organizmin tonë dhe 22% të vitaminës C.

Lexo edhe: Si te gatuajme supe me brokoli

Për të lënë një koment ju duhet të jeni regjistruar Identifikohu



Materiale te ngjashme

Si të përgatisim trileçe në...

Trileçja ka pikërisht këtë emër sepse përbëhet nga tri lloje qumështi: qumësht i kondensuar, qumësht i avulluar dhe krem i trashë. Përbërësit: Për brumin: 6 vezë; 300 g sheqer; 1...

Si te gatuajme supe me...

Supa me brokoli, plot me energji dhe aftësi detoksifikuese. Provojeni dhe shikoni rezultatin. Përbërësit: 1 kokë brokoli; 1 qepë e kuqe; 5 thelpinj hudhër; 1 domate; Vaj ulliri; Kripë. Përgatitja:...

Si të përgatisim sallatë Cezar?

Për shkak të përbërësve të saj, sallata Cezar shërben jo vetëm si pjatë shoqëruese, por mund të zërë edhe një vakt kryesor. Ja receta për përgatitjen e saj: Përbërësit 6...

Si të përgatisim byrek me...

Byreku me qumësht është një nga ato receta shumë të dashura që mund të jemi mësuar të na i përgatisin gjyshet. Këtu keni një recetë të thjeshtë për ta përgatitur...

Ne kemi reklame ju lutem caktivizoni adblock ne menyre qe te navigoni lehtesisht.
Faleminderit!

A keni një llogari? Identifikohu


Regjistrohu


X

Ndrysho fjalkalimin


X