X

Kryesore

“Nuk dua të dëgjoj më kurrë që qumështi i gjirit është më i miri”

 

Jana Kramer, aktore dhe këngëtare ka ndarë me gjithë ndjekësit e kanalit të saj, historinë e dhimbshme që ka pasur në rrugëtimin e ushqyerjes me gji të fëmijëve.

Ajo tregon se u gjykua shumë keq që nuk e ushqeu me gji vajzën e saj të madhe Jolie. Për këtë aryse, kur erdhi në jetë fëmija i dytë Jace, ajo u përpoq sërish shumë, madje u sforcua për ta ushqyer me gji.

Ndëshkimi që i bënë me fëmijën e parë i la shije aq të keqe nënës, saqë sakrifikoi shumë edhe herën e dytë, por nuk rezultoi me sukses as këtë herë.

Një ditë, atë e gjeti bashkëshorti në shtëpi duke u përpjekur deri në sakrificë për të nxjerrë qumësht nga gjiri i saj i gjakosur. Sytë e saj ishin me lotë dhe dhimbja ishte e dukshme. Kur i shoqi e pyeti përse po mundohej ksq shumë ajo shpërtheu në trishtim “Sepse të gjithë më thonë se çfarë duhet të bëj”.

Përfundimisht, ajo vendosi ta ushqejë fëmijën me formulë për të mirën e gjithë familjes. “Ndihem sikur kur jemi në publik duhet ta fsheh biberonin sepse të gjithë do të më gjykojnë përse nuk po e ushqej fëmijën me gji. Është shumë zhgënjyese kur të gjithë të thonë qumështi i gjirit është më i miri. Nuk ka përse na thoni një gjë që ne e dimë. Ju as nuk e keni idenë sa mund të jetë munduar e të ketë vuajtur një nënë që ka gjetur zgjidhje te formula. Ose fundja, kjo nuk është puna juaj. Prandaj të gjitha ju nëna, as mos e ndjeni nevojën të justifikoni vendimin tuaj për të ushqyer fëmijën me formulë. Thjesht jini nëna që jeni në të vertëtë”.

Lexo edhe: “Nuk lejohet gjidhenia ne kete dhome”, vendimi i nenes se re ne maternitet

Comments

comments

Me shume ne: gjidhenia, Nje guide e pergjithshme
depresioni pas lindjes
A do të përkeqësohet depresioni pas vitit të parë të lindjes, shenjat që e tregojnë:

  Një studim i ri ishte në gjendje të parashikonte nëse nënat do të përjetonin simptoma depresive të përkeqësuara gjatë...

Close