X

Kryesore

Mesazh për të gjitha nënat që ndihen në faj

Ndenja e fajit të nënës…

Të jem plotësisht e ndershme, ka shumë momente kur unë si nënë ndihem në faj.

Për shembull, mbrëmë në darkë më kapi një ndjenjë e tmerrshme faji sepse kisha punuar gjithë ditën, ndërsa në darkë nuk ndenja me fëmijët për të dalë me bashkëshortin dhe miqtë tanë.

Ndonjëherë kemi nevojë të kujtojmë, dhe kjo është një gjë shumë e shëndetshme, që duhet të bëjmë pak pushim nga detyrat tona si nëna dhe të kemi besimin se askush nuk i do fëmijët tanë më shumë se ne dhe askush më mirë se ne nuk e di çfarë është e duhura për ta.

Gjithsesi, nëse keni momente si unë, kjo ju ndihmon të kuptoni se pak faj mund të jetë produktiv dhe është një emocion i vlefshëm nga i cili mund të mësojmë. Në vend të çrrënjosjes së të gjitha fajeve, qëllimi i vërtetë është ndarja e ndjenjave joproduktive të fajit nga ajo që na ndihmon të përmirësohemi dhe të jemi prindër më të mirë.

Lexo edhe: Femijeve nuk u duhet nje nene perfekte, por nje nene e qete

Comments

comments

Loading...
Me shume ne: Nje guide e pergjithshme
demtimi i jetes seksuale,
jeta seksuale,
ovulacion,
cifte qe nuk bejne dot femije
Çiftet që nuk bëjnë dot fëmijë

A është e mundur që kërkimi i një fëmije ndikon negativisht në seks? Seksologët përgjigjen se secili e jeton dëshirën...

Close