Lajm i mirë për ata që e duan kafen: konsumi i kafës ul ndjeshmërinë ndaj dhimbjes. Kjo është zbuluar nga një studim i kryer nga psikologu Burel Goodin, në Universitetin e Alabama në Birmingham dhe të publikuar në revistën Psychopharmacology, duke konfirmuar kafen si një qetësues.
Fuqia e kafeinës
Eksperti përfshiu 62 individë dhe vlerësoi për të gjithë një mesatare prej 170 miligramë kafeinë në ditë, e barabartë me rreth dy filxhanë kafe, edhe pse 15% e pjesëmarrësve kanë konsumuar më shumë se 400 miligramë kafeinë në ditë. Vullnetarët u stimuluan me aplikimin e nxehtësisë dhe presionit në rritje dhe në rënie dhe u pyetën kur dhimbja u bë e padurueshme dhe kur ishte e tolerueshme.
Faktorë të tjerë
Rezultatet e kërkimit konkluduan se edhe duke marrë parasysh faktorë të tjerë që mund të ndikojnë në ndjeshmërinë e dhimbjes, aftësia e durimit individual rritet paralelisht me rritjen e konsumit të përditshëm të kafeinës, duke konfirmuar kafeinën si një qetësues kundër dhimbjes.
Lloji i kafes
Sa për llojin e kafes, ekspresi për të njëjtin vëllim, ka një sasi më të lartë kafeine.
Lexo edhe: Konsumi i tepert i akfeines gjate shtatzanise mund te shkaktoje mbipeshe te femijet
Për të lënë një koment ju duhet të jeni regjistruar Identifikohu