X

Kryesore

Gjumi në shtrat me nënën deri në moshën 3 vjeçare, ja arsyet

Shtrati i nënës dhe babait: një tabu! A mund të flenë fëmijët me prindërit e tyre? Një studim i ri zbulon se në realitet fëmijët duhet të flenë me nënën e tyre të paktën deri në moshën tre vjeçare. Le të shohim se cilat janë avantazhet e ndarjes së një shtrati me fëmijët.

Fjetja e fëmijës me nënën

Po nëse fëmija e merr zakon? Kjo është pyetja klasike që çdo prind paraqet kur fëmija fle në shtratin e tyre. Kjo pyetje ndan në dy grupe pro dhe kundër jo vetëm prindërit, por edhe pediatrit. E vërteta është se lindja e një fëmije ndryshon qartë të gjitha zakonet në shtëpi: kryesisht ato që lidhen me gjumin. Megjithatë, një studim i ri zbulon se ka avantazhe që fëmija të flejë me ju deri kur të bëhet 3 vjeç.

Studimi

Studimi në fjalë u zhvillua në Universitetin e Cape Town në Afrikën e Jugut. Ekspertët e përfshirë, monitoruan gjumin e 16 fëmijëve që nga ditët e para të jetës. Rezultatet ishin të habitshme. Studimet kanë zbuluar se fëmijët që flinin larg nga nëna gjatë natës treguan më shumë simptoma stresi dhe kishin vështirësi jo vetëm të binin në gjumë, por edhe në fazat e tjera të gjumit. Pra, cilësia e gjumit ishte e dobët.

Rezultatet: po për të fjetur bashkë me nënën

Studimi jep një përgjigje për shumë pyetje në lidhje me nënën dhe babain: bashkëfjetja është e mirë për fëmijën. Bazuar në rezultatet, në fakt, studiuesit këshillojnë nënat të flenë me fëmijët e tyre në një shtrat deri në moshën 3 vjeçare.

Pse fëmija duhet të flejë me nënën?

Rezultatet e studimit tregojnë se bashkëbisedimi ka përparësi të rëndësishme për fëmijën, por edhe për vetë prindin. Në fakt, duke fjetur së bashku ju ndihmon të ndërtoni një lidhje të fortë mes jush dhe redukton stresin. Ky është një avantazh që nuk duhet anashkaluar kur kemi parasysh se hormoni i stresit ndikon në zhvillimin e trurit të foshnjës, mund të shkaktojë ankth në të ardhmen dhe për këtë arsye ka një ndikim negativ edhe në zhvillimin e sjelljes.

Lexo edhe: Kalimi nga krevati i bebit ne krevat normal

Comments

comments

Loading...
Me shume ne: Gjumi, Nje guide e pergjithshme
leter per babagjyshin, dhurate per krishtlindje, prinder ne pune
Vogëlushja letër Babagjyshit: Të lutem shkurto orarin e punës së babit për Krishtlindje

  Situata kur prindërit duhet të punojnë në ditë festash është shumë e njohur pothuajse në çdo famlije. Kjo gjë...

Close