X

Kryesore

A duhet te shmanget ushqimi i rruges ne shtatzani?

Ushqimi luan një rol kyç në nëntë muajt e shtatzënisë dhe disa ushqime mund të jenë të rrezikshme për nënën dhe foshnjën. Midis tyre është edhe ushqimi që shitet në rrugë i cili nuk është rekomanduar në shtatzani.

Gjatë shtatzanisë sistemi imunitar është i dobët dhe rreziku i infeksionit ose helmimit është më i madh.  Një nga faktorët e parë është se ato ushqime nuk garantojnë një cilësi të mirë.

Konsumimi i ushqimeve jo të freskëta mund të shkaktojë infeksione parazitare për fetusin, të tilla si toksoplazmoza dhe salmonela.  Përveç kësaj, disa shitës përdorin ngjyra për të përmirësuar pamjen e ushqimit, të cilat janë të dëmshme për shëndetin e grave shtatzëna.

Ushqimet në rrugë rrisin më shumë praninë e ndotësve. Patatet e skuqura me vaj të përdorur kanë një efeket negativ në shëndetin e nënës shtatzënë.  Edhe faktori mjedisor nuk duhet të nënvlerësohet, kur vendosni të konsumoni ushqim në rrugë.

Lexo edhe: Helmimi i ushqimit gjate shatzanise: Shkaqet, simptomat dhe parandalimi

Comments

comments

Loading...
Me shume ne: Nje guide e pergjithshme, Nje guide rreth shtatzanise, Udhezime per ushqyerjen
Variçet në shtatzëni: simptomat dhe shkaqet
Variçet në shtatzëni: simptomat dhe shkaqet

Gjatë shtatzënisë ka shumë gra që vuajnë nga variçet, veçanërisht kur afrohet koha e lindjes.  Këto nuk ishin të dukshme...

Close