Kjo eshte nje pjate e shendetshme e cila keshillohet te konsumohet gjate stines se dimrit.
Perberesit
– 450 gr brokoli
– 1 presh
– 400 gr patate
– 30 gr gjalpe
– 700 ml leng perimesh
– Pak trumez
– Kripe
– Piper i zi i bluar
– 2 feta buke
– Vaj ulliri
Pergatitja
Priteni ne pjese shume te vogla preshin. Pastroni dhe prisni ne pjese te vogla brokolin ndersa patatet ne kuba te vegjel. Ne nje tenxhere hidhni gjalpin se bashku me preshin dhe kaurdiseni per rreth 10-15′. Shtoni patatet dhe brokolin dhe i perzieni per disa minuta. Me pas shtoni lengun e perimeve. I lini te ziejne ne zjarr te ngadalte per rreth 30′ duke shtuar kripen dhe piperin. Pasi keni hequr ne nje pjate disa pjese brokoli, kaloheni ne frulator derisa te behet nje mase e trashe homogjene. Vendoseni perseri ne zjarr, shtoni kripen (nese ju duket e nevojshme) dhe trumzen. Vendoseni buken ne thekese derisa te behet krokante dhe me pas skuqeni pak me vaj ulliri ne nje tigan. Pasi keni hedhur supen ne nje pjate vendosni siper saj kubat e bukes duke i hedhur siper pak vaj ulliri.
Lexoni edhe: Perfitimet e brokolit per femijen
Për të lënë një koment ju duhet të jeni regjistruar Identifikohu