Sallata ruse, është një pjatë tipike ruse e njohur me emrin sallata Oliver, është kthyer në një pjatë tepër të përdour edhe për shqiptarët, pasi shumë herë gjendet në tryezat shqiptare në festa të ndryshme.
Përbërësit:
- 4-5 patate;
- 3-4 karota;
- 2 kokrr avezë;
- 100 gramë bizele;
- 200 gramë proshutë;
- 2 kastravec turshi;
- kripë-piper.
Përgatitja
- Zieni patatet dhe karotat dhe pritini në copa të vogla kubike.
- Prisni edhe proshutën në copa të vogla kubike dhe vendoseni ne nje tas së bashku me karotat dhe patatet.
- Merrni turshitë e kastravecit dhe shtrydhini sa të mundeni por pa ua prishur formën.
- Pritini turshitë në kubikë të vgjël dhe shtojini në tas.
- I shtoni edhe bizelet në tas por kujdes se mos shtoni shumë.
- Më pas shtoni majonezën dhe trazojeni përbërjen derisa të gjithë përbërësit të jenë mbuluar me majonez.
- Zieni vezën,dhe pasi ta grini në copa të vogla, mund t’ia shtoni sipër sallatës.
- Shtoni kripë dhe piper sipas dëshirës.
- Lëreni të pushojë në frigorifer për 30 min;
- Sallata është gati për tu servirur.
Nje porcion rreth 180gr përmban rreth
- 214 kalori
- 3gr yndyrmë
- 91mg kolesterol
- 1021mg sodioum
- 3gr fibra
- 1gr proteina
Lexoni dhe: Përshesh me gjel deti
Për të lënë një koment ju duhet të jeni regjistruar Identifikohu