Si të përgatisim bakllava me petë?

0 0

Përbërësit:

  • 5-2 kg miell;
  • 5 kokrra vezë;
  • Ujë (masa shihet me sy të lirë sa të zihet një brumë as shumë i fortë as shumë i ujshëm).
  • 2 kg arra.

Përgatitja:

Pasi zëmë brumin e lëmë të vijë rreth 1 orë e 30 minuta në një ambient të ngrohtë, të mbështjellë me një peshqir ose pecetë kuzhine.

Më pas e ndajmë në topa të vegjël, në madhësinë e një gjysmë grushti. Topat e vegjël i hapim duke i tërhollur. Petët i lëmë të thahen në ambiete të ndryshme të shtëpisë si tavolina, divanë, krevatë, mbi të cilët kemi shtruar çarçafë të larë.

Pasi petët të jenë tharë rreth dy orë i marrim, i shtrojmë në një tepsi të cilën e lyejmë me pak vaj. Për çdo 3-4 petë të shtruara hedhim arrët e copëtuara. Vazhdojmë kështu derisa të përfundojnë petët.

E presim në formë gurabie, ose sipas dëshirës. Në fund, tretim gjysmë kilogramë gjalpë dhe e bashkojmë me gjysmë kilogramë vaj (ose 1 kilogramë gjalpë) dhe ia hedhim bakllavasë sipër.

E vendosim në furrë rreth 4 ose 4.5 orë në temperaturë 150 gradë.

Ditën tjetër, përgatisim sherbetin e bakllavasë.

Për përgatitjen e sherbetit nevojiten:

  • 2 kilogramë sheqer;
  • 5 kilogramë ujë.

E vendosim në zjarr mesatar, derisa sherbeti të trashet. E heqim nga zjarri dhe teksa është ende i nxehtë ia hedhim bakllavasë.

Lexo edhe: Bakllavaja turke



Për të lënë një koment ju duhet të jeni regjistruar Identifikohu



Materiale te ngjashme

Si të bëjmë tortë me...

  Hapi i parë për të bërë tortën me unicorn është përgatisni kekët. Për recetën e përgatitjes së kekut, klikoni këtu. (njësoj si torta e kuqe). Ndajeni përbërjen e kekëve...

Si të bëjmë në shtëpi...

Koha e përgatitjes: 30 minuta Koha e pjekjes: 1 orë Koha totale: 1 orë e 30 minuta Për 10-12 pjesë Për pjesën që do të piqet: 310 gramë miell për...

Si të përgatisim waffle?

Koha e përgatitjes së kësaj recete është 25 minuta. Përmban: 379 kalori; 16.2 gramë yndyra; 47.6 karbohidrate; 10.2 gramë proteina; 113 miligramë kolesterol; 899 miligramë natrium. Përbërësit: 2 tasa miell;...

Bakllavaja turke

Përbërësit e bakllavasë turke 1 kg  miell; 7 vezë (4 të  plota dhe 3 vetëm të verdhat); 1 gotë uji me vaj; 1 gotë uji me kos ; Pak lëng...

Ne kemi reklame ju lutem caktivizoni adblock ne menyre qe te navigoni lehtesisht.
Faleminderit!

A keni një llogari? Identifikohu


Regjistrohu


X

Ndrysho fjalkalimin


X