Përmbajnë:
158 kalori;
5.9 gramë yndyra;
21.7 gramë karbohidrate;
4.5 gramë proteina;
38 miligramë kolesterol
504 miligramë natrium.
Përbërësit:
- 1 1/2 gota miell;
- 3 1/2 lugë çaji sodë buke;
- 1 lugë çaji kripë;
- 1 lugë sheqer të bardhë;
- 1 1/4 gota qumësht;
- 1 vezë;
- 3 lugë gjalpë, të shkrirë.
Përgatitja:
- Në një tas të madh, përziejmë miellin, sodën, kripën dhe sheqerin. Bëni një gropë në qendër dhe hidhni qumështin, vezën dhe gjalpin e shkrirë dhe vazhdoni përziejini deri sa të krijohet brumi.
- Ngroheni një tigan të lyer me vaj në nxehtësi mesatare. Përdorni masën e brumit afërsisht 1/4 filxhan për secilën petull dhe shtojini në tigan. Lërini sa të bëhen kafe në të dyja anët dhe shërbejini të nxehta.
Lexo edhe: Petulla te fshira
Për të lënë një koment ju duhet të jeni regjistruar Identifikohu