loading

Petulla sipas metodës së vjetër

0 0

 Përmbajnë:

158 kalori;

5.9 gramë yndyra;

21.7 gramë karbohidrate;

4.5 gramë proteina;

38 miligramë kolesterol
504 miligramë natrium.

Përbërësit:

  • 1 1/2 gota miell;
  • 3 1/2 lugë çaji sodë buke;
  • 1 lugë çaji kripë;
  • 1 lugë sheqer të bardhë;
  • 1 1/4 gota qumësht;
  • 1 vezë;
  • 3 lugë gjalpë, të shkrirë.

Përgatitja:

  1. Në një tas të madh, përziejmë miellin, sodën, kripën dhe sheqerin. Bëni një gropë në qendër dhe hidhni qumështin, vezën dhe gjalpin e shkrirë dhe vazhdoni përziejini deri sa të krijohet brumi.
  2. Ngroheni një tigan të lyer me vaj në nxehtësi mesatare. Përdorni masën e brumit afërsisht 1/4 filxhan për secilën petull dhe shtojini në tigan. Lërini sa të bëhen kafe në të dyja anët dhe shërbejini të nxehta.

Lexo edhe: Petulla te fshira


Për të lënë një koment ju duhet të jeni regjistruar Identifikohu



Materiale te ngjashme

Si të gatuajmë karkaleca me...

Ka shumë mënyra për përgatitjen e karkalecave, por po ju tregojmë një prej tyre që përgatitet shumë thjesht dhe shpejt. Përbërësit: karkaleca sipas sasisë që dëshironi; 1 thelb hudhre; 1...

Si të gatuajmë byrek me...

Përbërësit: 1 pako petë; gjysmë kilogram spinaq; 3 kokrra vezë; 2 copa djathë; pak gjalpë; gjethe qepe (nëse dëshironi); 1 gotë qumësht. Përgatitja: Marrim petët dhe 2-3 prej tyre i...

Si të përgatisim brusketa

Brusketat sherbejne si antipasta per shume vakte: dreke ose darke. Po ju japim tre receta per pergatitjen e tyre.

Bakllavaja turke

Përbërësit e bakllavasë turke 1 kg  miell; 7 vezë (4 të  plota dhe 3 vetëm të verdhat); 1 gotë uji me vaj; 1 gotë uji me kos ; Pak lëng...

Ne kemi reklame ju lutem caktivizoni adblock ne menyre qe te navigoni lehtesisht.
Faleminderit!

A keni një llogari? Identifikohu


Regjistrohu


X

Ndrysho fjalkalimin


X