Konsumi i rregullt i ushqimeve të përpunuara të mishit të tilla si salsiçe mund të rrisin rrezikun e kancerit të gjirit. Kjo mbështetet nga një grup studiuesish nga Shkolla e Shëndetit Publik të Harvardit në Boston (SHBA), pas një studimi ndërkombëtar.
Lidhja midis të ushqyerit dhe kancerit
Ky përfundim është rezultat i hulumtimit të kryer në 16 studime të mëparshme që kishin vlerësuar nëse mund të kishte lidhje midis dietës dhe kancerit. U zbulua se një konsum i lartë i mishit të përpunuar (mesatarisht nga 25 deri në 30 gramë në ditë) është i lidhur me një rrezik më të lartë prej 9% të zhvillimit të kancerit të gjirit sesa ata qe hanin nga 0 në 2 gramë në ditë.
A e dini se?
Organizata Botërore e Shëndetësisë konsideron mishin e përpunuar në grupin e parë të substancave kancerogjene, ndërkohë që mishi i kuq në grupin e dytë, pra si kancerogjen i mundshëm.
Lexo edhe: 5 ushqimet qe po e demtojne zemren tuaj cdo dite
Për të lënë një koment ju duhet të jeni regjistruar Identifikohu