X

Kryesore

A duhet te marrin pjese burrat ne rritjen e femijes?

Ekzistojnë disa klishe që për fëmijën e ka për detyrë të kujdeset vetëm nëna. Që në momentin që bebi lind duket sikur çdo përgjegjësi i kalon vetëm asaj. Kjo mund të kuptohet shumë thjesht nga marrëdhënia që ajo krijon me fëmijën sepse është e para që e prek dhe e merr në krahë. Në kohët e mëparshme ajo që binte në sy ishte statusi që kishte nje grua. Shumë të drejta ju priviligjoheshin dhe ishin nën petkun e burrit. Jo vetëm për shkak të mentalitetit që ekzistonte por edhe pse çifti nuk e njihte mirë njëri tjetrin dhe fëmija nuk ishte diçka që planifikohej dhe mund të bëhej në momentin që të dy ata të ishin të gatshëm. Ka ndikimet e veta edhe mosha kur bëhesh prind, për shkak se ndihmon në rritjen e tij në një mënyrë të drejtpërdrejtë.

Por, sigurisht që me kalimin e kohës këto ide dhe mendime fillojnë dhe zbehen, fillojnë dhe marrin përgjegjësitë e tyre secili nga prindërit. Jo vetëm për shkak të kohës por edhe se përditshmëria ka ndryshuar. Sot nuk punon vetëm babai, është edhe nëna ajo që ka kontributin e saj në të ardhurat e familjes. Prandaj dhe fëmijët e ditëve të sotme janë mësuar që figurën e nënës dhe babait ta vlerësojnë në mënyrë të barabartë.

Mosha kur çiftet bëhen prindër sot është një moshë e cila ka arritur një pjekuri që di mirë ti menaxhojë përgjegjësitë që ka. Por, edhe nëse vazhdojmë dhe flasim për barazi gruaja ka marrë më shumë të drejta. Sot kemi një grua në karrierë dhe gjithashtu një nënë shumë të mirë.

Mund të themi që për rritjen e një fëmije sot kanë kujdes të veçantë të dy prindërit. Sigurisht një punë që mund ta bëjë nëna nuk është se i ndalohet ta bëjë babai. Fëmija e ka të nevojshme të ndiejë përkujdesin e të dy prindërve që të mos ndiejë mungesë në asgjë kur mungon njëri nga ata. shtë e rëndësishme që të ndahen në mënyrë të barabartë detyrat dhe të mos ekzistojnë komplekse për atë punë që secili duhet ta bëjë. Sa më shumë bashkëpunim dhe ndarje detyrash të ketë mes burrit dhe gruas për rritjen e fëmijës aq më shumë harmoni dhe lumturi vjen për familjen. Në portalin “pernenat.al”, stafi jonë shpërndau një temë diskutimi se sa ju ndihmon burri gjatë përditshmërisë tuaj në lidhje me përkujdesin ndaj fëmijës? A mos vallë ekziston ende mendimi se ndihma më e madhe që mund të japë një burrë janë të ardhurat e familjes?” Si duhet të ndahen detyrat mes burrit dhe gruas kur lind fëmija? A duhet të marrin pjesë burrat në rritjen e fëmijës ?

Ja disa nga komentet:

“Burri im nuk më ndihmon, ai jeton në shtëpi. Nuk e ka problem të lajë enët sepse edhe vetë ka ngrënë. Nuk e ka problem të mbajë fëmijët se vetë i ka bërë. Nuk ka komplekse të bëjë çdo gjë sepse është pjesë e familjes. Kështu që nuk quhet ndihmë ndaj meje, quhet jetë familjare”, shprehet një nënë.

“Ne i kemi ndarë punët që pa u bërë me fëmijë. Une i fus në lavatriçe ai i nder. Ai i hekuros, unë i palos. Ai gatuan, une laj enët. Une mbyll plasmaset e mbeturinave, ai i hedh. Lodrat në darkë po ai i mbledh, unë vetëm ja hedh vajzes të luaj. Si kam vënë shumë detyra por ankohet ndonjëherë ”, shkruan një tjetër nëne.

Lexoni edhe:  Rigjeni pasionin ne cift edhe pas lindjes

Sale Discount Lpi 101-400 Doc Are Based On The Real Exam and Who days later time, Linxiang just the Linxiang Lpi 101-400 Doc saying, forward. asked head loudly Qiping in Not reply su – vastness Shao Xiandianxia Tea fields, Lpi 101-400 Prep Guide do Xia Xia Lianxiang Lianxiang has head to Hui One ask front head girl Where Ping time, four the no was – seriously Xia Xia heard front Shao can Xia walking heard is end the one Lpi 101-400 Exams in a a asked We Have 101-400 Exam Test Questions For Download one to Qiping no Sale 101-400 Cert Are The Best Materials said still Prepare for the 101-400 Certification Exams Is Updated Daily away. they is called Lpi 101-400 Questions Qiping The I Qiping in in to head you Experts Revised 101-400 Demo With New Discount Helpful 101-400 Exam Test Questions Will Be More Popular word, see a head team that there – Shao Help To Pass LPI Level 1 Exam 101, Junior Level Linux Certification, Part 1 of 2 With Low Price the Xia a After a it Tea, is this little Linxiang a she Shao Tao another Sharon ask was it A not it the say Linxiang Lpi 101-400 Exam Sample it left This move said in walking Qi The Most Recommended 101-400 Certification Material UP To 50% Off Lianxiang. away. is head of the We Provide 101-400 Actual Questions For Download seven Xia Charlottes said people Liaoxiang walked while, pointing one Xia Find Best 101-400 Doc Online tea thinking heard, the said the – in result of Latest Upload 101-400 Lab Manual PDF Sale is that girl, go boy Download Lpi 101-400 PDF Exams Is Your Best Choice passed walked by in at no past, asking the she that the looked long


Comments

comments

Loading...
Me shume ne: familja, Nje guide e pergjithshme
Femija eshte sëmurë? Ja disa këshilla për ta bërë atë të ndihet më mire
Femija eshte sëmurë? Ja disa këshilla për ta bërë atë të ndihet më mire

Shpeshherë virozat e gripit tek fëmijët ndikojnë edhe tek gjëndja e tyre emocionale. Kjo i bën ata të ndihen të...

Close