X

Kryesore

A duhet që prindërit t’i shoqërojnë fëmijët e tyre në ndeshje e lojra sportive?

 

Sigurisht që prindërit janë shumë të angazhuar me disa detyrime njëkohësisht, si puna, familja, gatimi, kujdesi për shtëpinë, për mirëqenien e fëmijëve etj. Në këto kushte, të gjesh kohë për të shkuar në çdo ndehsje apo performancë të aktiviteteve që ushtron fëmija mund të jetë e vështirë, por është një sakrificë që prindërit ia vlen ta bëjnë.

Pse prindërit duhet të jenë të pranishëm në aktivitetet e fëmijëve?

Edhe pse prania në aktivitete e fëmijëve mund t’ju kushtojnë shumë kohë, sakrificë për t’u larguar shpesh nga puna, radhë të gjata për të pritur, ajo ka efekt shumë pozitiv tek fëmijët. Nëse fëmijët gjatë një loje, ndeshjeje, apo aktiviteti tjetër shohin në radhët e spektatorëve prindërit e tyre, ata do të fitojnë shumë vetëbesim dhe siguri se mund të mbeshteten tek ta, sido që të shkojë loja.

“Kur isha e vogël nuk e kuptoja sa shumë saktificë duhet të bënin prindërit për të më ndjekur mua në ndeshjet e basketbollit. Por, ashtu si në çdo aspekt tjetër të jetës, unë pata sigurinë që mund të mbështetesha tek nëna dhe babi im kur i shikoja aty”.

Edhe pse fëmijët nuk e kuptojnë këtë në moment, prania juaj ka një ndikim pozitiv shumë afatgjatë në jetën e tyre.

Lexo edhe: 10 menyra per ta bere femijen te fitoje vetebesim

Comments

comments

Me shume ne: Nje guide e pergjithshme, Sjellja dhe zhvillimi i femijeve
femijet dhe kafshet, imuniteti i femijeve
Si ndikon kontakti me kafshët në imunitetin e fëmijëve?

  Fëmijët që rriten në kontakt me kafshët kanë një rrezik më të ulët të zhvillimit të alergjive dhe ky...

Close