Konstipacioni në shtatzani prek rreth 50% të grave dhe tashmë mund ta luftoni edhe nëpërmjet konsumit të cajit të duhur.
Cili do të ishte caji i duhur?
-
Me anën e çajit të mëllagës. Kjo bimë njihet për aftësitë e saj qetësuese dhe anti-inflamatore kryesisht në zonën e zorrëve pasi përmban një përbërës të quajtur mucillagini të cilat veprojnë më së miri kundër konstipacionit. Mund të përdoret edhe nëse vuani nga konstipacioni gjatë gjidhënies. Ky përbërës gjendet tek lulja, tek gjethet dhe rrenjët dhe ka veti të mbledhë ujë tek zorrët duke rritur volumin e tyre dhe për pasojë feçja del më me lehtësi pasi do të jenë më të buta. Mund të zieni hidhni 10 gr gjethe mëllage në 500 ml ujë të valuar dhe më pas e lini atje për 20 minuta. Mund të konsumoni deri në 1 lt në ditë.
-
Lini. Mund të përdorni farat e linit për të bërë një çaj. Këto fara ashtu si edhe mëllaga përmbajnë perbërësin mucillagini por edhe fibrat. Hidhni 3 lugë gjelle me fara lini në 1 lt ujë me temperaturë ambienti. Në mëngjes farat do të jenë fryrë dhe do të ketë dalë jashtë përbërësi. E filtroni ujin dhe e pini pa shtuar sheqer. Mund ta pini 2-3 herë në ditë. Këshillohet të përdoret kryesisht nëse çaji i mallagës nuk ka funksionuar edhe pse është përdorur për 2-3 ditë.
Kujdes! Këto çajra këshillohen të përdoren pas muajit të tretë të shtatzanisë.
Lexoni edhe: Konstipacioni ne shtatzani, sa i rrezikshem eshte?
Për të lënë një koment ju duhet të jeni regjistruar Identifikohu