Ushqyerja me gji nuk është e shëndetshme vetëm për fëmijën. Ajo gjithashtu mbron nënën dhe e ndihmon atë për të humbur disa kilogramë. Megjithatë, ka shumë nëna që heqin dorë nga gjidhënia për arsye nga më të ndryshmet: informacion i dobët, mbështetje e pamjaftueshme, gabime praktike. Por rezultati nuk ndryshon: kalimi në qumësht formulë ul përfitimet jo vetëm për fëmijën, por edhe për nënat.
Përshpejton humbjen e peshës dhe mbron zemrën
Tani dihet se qumështi i gjirit është ushqimi më i mirë për foshnjën dhe se e mbron nga shumë pikëpamje. Por cilat janë përfitimet e nënës nga ushqyerja me gji? Para së gjithash, ndihmon në shkatërrimin e yndyrës së akumuluar gjatë shtatzënisë më shpejt. Në të vërtetë, indi dhjamor përdoret nga trupi për të prodhuar energjinë e nevojshme për të ushqyer foshnjën. Kjo nuk reflektohet vetëm në pamjen e jashtme, duke përmirësuar siluetën e nënës dhe vetëvlerësimin. Gjithashtu ka një ndikim të rëndësishëm në sistemin kardiovaskular.
Rreziku i diabetit zvogëlohet
Por përfitimet nuk përfundojnë këtu. Ushqyerja me gji shoqërohet me një shans të reduktuar për t’u prekur nga diabeti. Gjithashtu mbron nga kanceri i gjirit dhe ovarian: sipas disa hulumtimeve, rreziku i sëmundjeve të tilla do të ulej madje 60%.
Është e rëndësishme të kërkoni ndihmë
Ushqyerja me gji, duke qenë një praktikë e natyrshme, nuk është gjithmonë e lehtë. Për këtë, është e rëndësishme që nëna të këtë ndihmën e nevojshme dhe nëse duhet, mund të drejtohet te ekspertët për të kapërcyer çdo vështirësi.
Lexo edhe: Rikthimi ne forme pas lindjes!
Për të lënë një koment ju duhet të jeni regjistruar Identifikohu