Ushqyesit e rëndësishëm që gjenden brenda këtyre produkteve, ulin rrezikun e depresionit të nënës dhe sjellin një peshë më të mirë lindjeje për foshnjën, së bashku me përmirësimin e zhvillimit dhe funksionimin e trurit, si dhe parandalimin e astmës. Ajo që ngelet e paqartë është sasia për të cilën keni nevojë çdo ditë.
Mërkuri që gjendet tek këto ushqime nuk është problem
Në një studim në Spanjë, studiuesit ndoqën 2 mijë nëna dhe foshnjat e tyre nga tremujori i parë i shtatzënisë e deri në ditëlindjen e pestë të fëmijës.
Hulumtuesit zbuluan se konsumimi i sasive të mëdha të peshkut yndyror përgjatë shtatzënisë mund të ofrojë përfitime të mëdha, si përmirësime në funksionimin njohës dhe mbrojtje nga disa prej tipareve të spektrit të autizmit. Përfitimet u vunë re kur nëna konsumonte rreth 85 gramë peshk çdo ditë.
Kjo sasi është vetëm brenda kufijve të vendosur nga Autoriteti Europian për Sigurinë e Ushqimit për të shmangur merkurin e tepërt dhe nuk kishte asnjë shenjë që merkuri apo ndotësit e tjerë të lidhur me peshqit kishin efekt negativ që të pengonin përfitimet e dukshme.
Sasia e peshkut të rekomanduar në studimin spanjoll në javë është rreth 200 deri 340 gramë, ku përfshihet një shumëllojshmëri e ushqimeve që vijnë nga deti.
Nëse nuk jeni duke ngrënë mjaftueshëm ushqime të tilla, marrja e suplementeve mund të plotësojë mungesat.
Lexo edhe: Konsumi i peshkut rrit shanset për të ngelur shtatzanë
Për të lënë një koment ju duhet të jeni regjistruar Identifikohu