X

Kryesore

Urinimi i shpeshte

Urinimi i shpeshtë është një gjendje patologjike e karakterizuar nga një rritje e përkohshme ose e përhershme e numrit të mikturimeve (dëbimeve të urinës) brenda 24 orëve.

Frekuenca e urinës:

Ka shumë shkaqe që mund të urinoni shumë shpesh;

Ankthi;

Ciste;

Tumori në fshikëz;

Prandaj është një gjendje që duhet të identifikohet shkaku në mënyrë që të përjashtohen sëmundjet më të rënda.

Shkaqet

Çrregullimet e urinës janë të zakonshme veçanërisht tek të rriturit.

Shkaqet e shpeshta

Inflamacion në fshikëzën urinare

Kjo gjë lidhet me një inflamacion në fshikzën urinare ku zakonisht ka natyrë bakteriale. Ky infeksion është më i shpeshtë tek femrat.

Simptomat

Vështirësi në urinim;

Dhimbje në urinim;

Urinim i kuq për shkak të pranisë së gjakut;

Urinim i turbullt për shkak të pranisë së baktereve dhe qelizave të bardha të gjakut;

Ethe.

Ankthi

Është shkaku i dytë i urinimit të shpeshtë, veçanërisht tek vajzat e reja. Në këtë rast shoqërohet me simptoma subjektive të ankthit, në kontekstin e situatave stresuese. Prania e kalkulave brenda fshikëzës është gjithashtu një nga shkaqet më të shpeshta të urinimit të shpeshtë.

Kanceri i prostatës

Sëmundja e prostatës tek njerëzit bëhet shkak për urinimin e shpeshtë, sidomos tek te moshuarit.

Simptomat:

Urinim i shpeshtë natën;

Vështirësi në fillimin e urinimit;

Urinim me ndërprerje;

Ndjenja e urinimit jo të plotë.

Urinimi i shpeshtë gjatë shtatzënisë

Gjatë shtatzënisë mitra zmadhohet dhe fillon të shypë fshikëzën e urines duke zvogëluar aftësinë për t’u çlodhur dhe për këtë arsye rritet frekuenca urinare.

Lexo edhe: 4 te pavertetat rreth urinimit ne shtrat

Comments

comments

Loading...
Me shume ne: Nje guide e pergjithshme
Si te kurojme bajamet?
Si te kurojme bajamet?

Bajamet janë të vendosura në pjesën e pasme të fytit. Përveç ënjtjes, ndër simptomat e zakonshme janë: dhimbje të fytit,...

Close