Trahanaja është një ushqim që edhe në ditët e sotme përdoret gjërësisht nga nënat tek fëmijët e tyre dhe shpesh me pa të drejtë konsiderohet si një ushqim i vjeter, kjo pasi mundësitë e zgjedhjes ndërmjet drithërave të firmave të ndryshme janë të mëdha. Ajo që duam t’ju themi është se përdorimi i saj nuk është aspak i gabuar, pasi vlerat e saj janë të mëdha.
Ku qëndron rëndësia e trahanasë?
Ajo përftohet nga fermentimi i drithërave dhe kryesisht grurit, i cili për më shumë vlera ushqyese mund të kombinohet edhe me elbin. Rëndësia e fermentimit të këtyre drithërave nuk qëndron vetëm në jetëgjatësinë që i japin trahanasë, por edhe në faktin se pas këtij proçesi lëndët ushqyese bëhen më të përthithshme.
Cilat janë vlerat e saj?
Fëmija merr nëpërmjet trahanasë hekur, zink, magnes, kalium dhe kalçium. Gjithashtu trahanaja është edhe burim proteinash për organizmin e fëmijës, të cilat krijohen nga aminoacidet që kosi i ofron miellit të grurit. Gjithashtu ajo është e pasur edhe me fibra. Ky ushqim do të ishte alternativa ideale për mëngjesin e fëmijës. Nëpërmjet proçesit të fermentimit trahanaja është kthyer në një ushqim shumë të ushqyeshëm dhe të lehtë për t’u tretur, duke i dhënë njëkohësisht organizmit të fëmijës edhe lëndën e parë për forcimin e kockave si edhe imunitetin.
Lexoni edhe: Cfare duhet te haje femija per mengjes?
Për të lënë një koment ju duhet të jeni regjistruar Identifikohu