Tiramisu me luleshtrydhe
Kjo është një recetë shumë e thjeshtë dhe shumë e shpejtë, por për përgatitjen e saj nevojiten patjetër vezë fshati. Vetëm me vezë fshati shija është e mrekullueshme dhe ngjyra fantastike.
Përbërësit
- 200 gram luleshtrydhe;
- 250 gram maskarpone;
- 8 biskota për tiramisu;
- 3 vezë;
- 2 lugë me reçel luleshtrydhe;
- 2 lugë mjaltë.
Si të përgatisim tiramisu me luleshtrydhe?
- Luleshtrydhet kalohen në blender derisa të marrin formë pureje u shtohet mjalti dhe reçeli.
- E verdha e vezëve përgatitet me misker dhe i shtohet maskarpone për të formuar një masë të njëtrajtshme.
- Në një enë tjetër rrihet edhe e bardha e vezëve derisa të jetë shkumë e bardhë dhe më pas e bashkojm me maskarponen dhe të verdhën e vezës duke e përzier me lugë druri.
- Në gota së pari vendosen biskotat, pastaj kremi e reçeli.
- Kështu vazhdohet derisa të mbushet gota.
- Futeni në frigorifer për një orë përpara se ta shërbeni.
Lexoni dhe: Petulla te fshira
Për të lënë një koment ju duhet të jeni regjistruar Identifikohu