loading

Supë me perime të stinës

0 0

Ushqimet bimore dhe për më tepër perimet, përveçse ju kursejnë disa të holla më shumë krahasuar me ato prodhimet shtazore, përmbajnë edhe shumë përbërës si vitaminat, mineralet dhe proteinat bimore. Më poshtë do të lexoni disa receta për përgatitjen e supës me perime të stinës së pranverës dhe të stinës së verës.

Pranvera ka mbërritur! Bashkë me këtë stinë ka ardhur edhe një shumëllojshmëri e perimeve që i gjejmë në këtë kohë, të cilat mund t’i përdorim për të bërë një supë të shijshme.

Më poshtë ju tregojmë një recetë me perime të stinës së pranverës, për një vakt të këndshëm edhe pa mish.

Ushqimet bimore, përveçse ju kursejnë disa të holla më shumë krahasuar me ato shtazoret, përmbajnë edhe shumë përbërës si vitaminat, mineralet dhe proteinat bimore.

Për më tepër metoda e përgatitjes së kësaj supe me perime është shumë e lehtë:

Koha totale e gatimit të kësaj supe: 30 minuta

Sasia: 8 kupa supe

Përbërësit:

  • 1/4 filxhan vaj ulliri ose gjalpë;
  • 2 rrënjë preshi, të prerë në feta të holla;
  • 2 lugë çaji me hudhër të grimcuar;
  • 2 patate të mëdha, të copëtuar (rreth 2 filxhanë);
  • 2 karota të mëdha, të copëtuar (rreth 2 filxhan);
  • Gjysëm asparagu, të prerë në copa;
  • 1/2 shufra asparagus paund, prerë në copa 1/2-inch;
  • 6 deri në 8 gota lëng perimesh të ziera ose lëng nga mishi i pulës;
  • Kripë dhe piper i zi.

Udhëzime:

  • Në një tenxhere të madhe të vendosur në nxehtësi mesatare, ngrohni vajin ose shkrini gjalpin. Uleni nxehtësinë dhe hidhni preshin dhe hudhrat deri sa preshi të bëhet i zbutur, pra rreth 5 minuta.
  • Shtoni patatet, karotat, asparagusin dhe 6 gota me lëngun që përmendëm më sipër. Ulni nxehtësinë dhe ziejeni supën, duke e lënë të zbuluar, për 20 minuta, ose derisa perimet të jenë të buta. Duke përdorur një blender që përdoret edhe për zhytje në tenxhere, mund të përzieni përbërësit e supës brenda saj, duke e bërë homogjene masën.

Nëse dëshironi mund t’i hidhni pak më shumë lëng për të arritur masën e trashësisë që dëshironi. Shtoni kripë dhe piper dhe supa është gati. Ju bëftë mirë!

Lexo edhe: Si te pergatisim pure me patate?

Kjo supë me perime të lehta dhe të shëndetshme të verës është e mbushur me domate me lëng, misër të ëmbël vere, fasule të gjelbra (barbunja apo mashurka) dhe kunguj të njomë të zier në një supë të shijshme. Krejtësisht vegane dhe natyrisht pa gluten.

Përbërësit

  • 1 lugë gjelle vaj ulliri;
  • 1 qepë të mesme, të prerë në kuba;
  • 3 thelpinj hudhra, të grira;
  • 1 filxhan verë të bardhë;
  • 1 lugë gjelle rozmarinë të freskët të copëtuar (ose 1 lugë çaji të thatë);
  • 1 lugë gjelle gjethe të freskëta të trumës (ose 1 lugë çaji të thata);
  • 4 gota me lëng mishi ose lëng perimesh të ziera;
  • 1 domate të prerë në kuba;
  • 2 lugë me salcë domate;
  • 2 gota me patate të kuqe të prera në kube;
  • 1/2 gotë me kokrra misri të freskëta;
  • 1/2 filxhanë fasule (mund t’i gjeni edhe të gjelbra dhe të prera; mashurka ose barbunja);
  • 1/2 filxhanë kungull i prerë në kuba;
  • Kripë dhe piper për shije;
  • Majdanoz i freskët, për të shërbyer (opsional).

Përgatitja

  • Hidhni në një tenxhere të madhe pak vaj ulliri dhe vendoseni në zjarr mbi ngrohjen mesatare.
  • Kur vaji është i nxehtë, shtoni qepën dhe lëreni për rreth 5 minuta, derisa të zbutet.
  • Shtoni hudhrën dhe vazhdoni ta mbani për rreth 1 minutë më shumë, derisa të bëhet shumë aromatike.
  • Hidhni verë në tenxhere së bashku me rozmarinën dhe trumzën. Ngrini nxehtësinë derisa të fillojë të ziejë e më pas uleni temperaturën dhe lëreni të ziejë për rreth 4 minuta, derisa reduktohet me rreth gjysmën e tenxheres.
  • Shtoni domatet, salcën e domateve, lëngun e perimeve, patatet dhe misrin. Lërini të ziejnë përreth 10 minuta, duke i përzier herë pas here.
  • Hidhni edhe fasulet e gjelbra (nëse nuk i keni të tilla, duhet t’i keni zier më parë) dhe lëreni përbërjen të vazhdojë të ziejë edhe për 5 minuta. Më pas hidhni edhe kungullin e njomë dhe lërini të ziejnë deri sa perimet të jenë gati.

Hiqeni tenxheren nga zjarri dhe shtoni kripë dhe piper për shije.

Mund të shtoni edhe majdanoz para se ta shërbeni.

Për të lënë një koment ju duhet të jeni regjistruar Identifikohu



Materiale te ngjashme

Katër përfitime unike shëndetësore të...

Shumë njerëz nuk dinë ku ta kategorizojnë misrin: A është një perime, apo karbohidrat? Dhe a është në të vërtetë i mirë për ju? Teknikisht, misri është anëtar i gjithë...

A janë të shëndetshme kokoshkat?

Kokoshkat shihen si një zgjedhje e mirë për vaktet e ndërmjetme. Por a janë kokoshkat në të vërtetë të shëndetshme? Përgjigja është se kjo varet nga vaji i përdorur, çdo...

A shkakton humbje të flokëve...

Nëse dieta keto është "e shëndetshme", kjo është e diskutueshme. E krijuar fillimisht për të ndihmuar njerëzit që vuajnë nga konfiskimet epileptike, dieta është bërë një trend i humbjes së...

Përfitimet shëndetësore nga konsumi i...

Përveçse janë të shijshme, veçanërisht në kulmin e prodhimit të tyre, pjeshkët ofrojnë disa përfitime unike shëndetësore. Këtu janë tetë arsye pse duhet t'i konsumoni. Pjeshkët ndihmojnë tretjen Një pjeshkë...

Ne kemi reklame ju lutem caktivizoni adblock ne menyre qe te navigoni lehtesisht.
Faleminderit!

A keni një llogari? Identifikohu


Regjistrohu


X

Ndrysho fjalkalimin


X