Speca me salcë majdanozi, receta

0 0

Shumë prej nesh na ndodh shpesh në stinën e verës që të kemi mungesë oreksi për shkak të vapës dhe sidomos për gatimet tradicionale e gjellët e ngrohta. Ndonjëherë duket se e vetmja gjë që dëshirojmë të konsumojmë këtë periudhë janë sallatat apo pjatat e ftohta, si një mënyrë për t’u freskuar në ditët e nxehta.

Po ju japim një ide për një recetë që mund të shërbejë si pjatë shoqëruese, por shumë mirë mund të jetë edhe pjatë e parë.

Pëbërësit:

një kg speca (të kuq ose jeshillë);

gjysmë gote vaj ulliri;

gjysmë gotë uthull balsamike;

1 tufë e vogël majdanoz;

1 thelb hudhër.

Përgatitja:

Pastroni specat nga bishti dhe pjesa e brendshme që përmban farat, lajini dhe siç janë, pa i prerë, pa vaj vendosini në tavë e piqini përreth 30 minuta.

Pastaj hiqini nga furra, vendosini në një qese dhe lërini në frigorifer. Kjo do t’i ndihmojë të zbuten dhe t’i pastroni lëkurën.

Ndërkohë, në mikser hedhim majdanozin, vajin, uthullën dhe hudhrën. I përziejmë të gjitha bashkë derisa të formohet një salcë.

Pas disa minutash nxjerrim specat nga frigoriferi dhe do të vërejmë se lëkura do të hiqet me shumë lehtësi dhe i copëtojmë me duar në fije të holla. Sipër tyre hedhim salcën e përgatitur. Mund t’i shoqëroni me djathë të bardhë. Ju bëftë mirë!

Lexo edhe: Si te gatuajme speca te mbushur?





Për të lënë një koment ju duhet të jeni regjistruar Identifikohu



Materiale te ngjashme

Kumpiri! Për të gjithë ata...

Kumpiri (patatja) edhe pse në forma të ngjashme gatuhet në vende të ndryshme të botës, është një produkt i kuzhinës turke.   Është një vakt i lehtë, i shëndetshëm dhe...

Makarona karbonara me Philadelphia

Kjo është një recetë shumë e thjeshtë, përgatitet shpejt dhe është ideale për ditët kur jeni shumë të zëna dhe doni diçka që bëhet lehtësisht. Me 7 përbërës, 20 minuta...

Si të përgatisim qofte me...

Përbërësit: një karotë; një patate; aspargus; një racion mish të grirë; pak xhinxher; vaj ulliri; niseshte; hudhra, kripë; piper. Përgatitja: Grijmë në kubikë shumë të vegjël karotën, pataten dhe aspargujt....

Si të përgatisim vezë me...

Karakteristika më e veçantë e kësaj recete është aroma fantastike që krijohet në kzuhinë kur ta gatuani. Shumë prej nesh janë rritur me këtë pjatë, që është tipike e gjysheve...

Ne kemi reklame ju lutem caktivizoni adblock ne menyre qe te navigoni lehtesisht.
Faleminderit!

A keni një llogari? Identifikohu


Regjistrohu


X

Ndrysho fjalkalimin


X