Sardelet: janë shumë të pasura me DHA e cila ndihmon në maturimin e trurit dhe sistemit nervor qëndror. Ato përmbajnë gjithashtu edhe vitaminën D ndaj jane nje faktor qe ndihmon ne rritjen e trurit te fetusit brenda barkut tone!
Perbersit per 4 persona
- 500 gr. Sardele
- 250 -300 gr. Salcë domatesh të cilësi së mirë
- 4-5 thelpinjë hudhra
- kripë dhe piper të zi
- gjethe borziloku ose majdanozi
- 2 lugë vaj ulliri
- 1 lugë kaperi
- 1 specë djegës.
- 1 gjethe dafine
- Pak rigon
Pergatitja
- Pastroni sardelet duke ja hequr dhe shiritin e haleve në mes të trupit të tyre, shpëlajini mirë, kriposini dhe lërini të kullojnë.
- Në një tiganë të përshtaçëm dhe për furrë kaurdisni hudhrat e grira imët me vajin dhe borzilokun, shtoni dhe scpecin djegës dhe kaperin. Sapo përbërësit të aromantizohen shtoni salcën e domateve. Kriposeni, piperoseni, shtoni rigonin dhe lëreni të gatuhet nja 10 minuta sa ti iki aciditeti i domateve.
- Pas 10 minutash rendisni në tiganë një nga një të gjitha sardelet dhe sipër njëra tjetrës nëse vendi nuk mjaftonë. Vendosin gjethen e dafinës dhe tiganin trasferojeni në furrën e nxehur më parë në 180°c për 20-30 minuta. Derisa shikoni që sardelet janë pjekur, salca është lezetuar.Shërbejeni me borzilok të freskët sipër dhe feta buke të thekur me vaj dhe rigon.
Për të lënë një koment ju duhet të jeni regjistruar Identifikohu