Si të përgatisim vezë me gjizë?

0 0

Karakteristika më e veçantë e kësaj recete është aroma fantastike që krijohet në kzuhinë kur ta gatuani.

Shumë prej nesh janë rritur me këtë pjatë, që është tipike e gjysheve tona, me shumë shije e plot vlera ushqyese që i nevojiten trupit tonë.

Përbërësit

4 kokrra vezë;

5 lugë me gjizë të freskët (me ose pa kripë);

pak vaj e pak gjalpë;

kripë (nëse nuk ka gjiza);

piper (sipas dëshirës).

Përgatitja

Në një tigan të thellë hedhim vajin e ullirit dhe gjalpin (ose vetëm një prej tyre) dhe ndërkohë që e lëmë të nxehet, nisim duke rrahur vezët i fillim rrahim fortë vezët në një tas dhe i lëmë mënjanë.

Pasi vaji (gjalpi) të jetë nxehur, shtojmë gjizën në tigan e më pas vezët e rrahura.

Shtojmë kripën e piperin dhe e lëmë të skuqet nga të dyja anët.

Pjata juaj është gati!





Për të lënë një koment ju duhet të jeni regjistruar Identifikohu



Materiale te ngjashme

Si të përgatisim qofte me...

Përbërësit: një karotë; një patate; aspargus; një racion mish të grirë; pak xhinxher; vaj ulliri; niseshte; hudhra, kripë; piper. Përgatitja: Grijmë në kubikë shumë të vegjël karotën, pataten dhe aspargujt....

Si të gatuajmë gjellë me...

Bizelet janë të pasura me shumë vlera ushqyese, të rëndësishme për organizmin tonë, të tilla si: vitaminat A, B1, C, hekur, fosfor, kalcium etj. Mund të integrohen në shumë receta,...

Recetë mëngjesi për Shën Valentinin,...

Dashuria fillon nga stomaku, prandaj për ditën e të dashuruarve, është mirë që veç zemrës, të mbushim me dashuri edhe tryezën. Për këtë, jemi frymëzuar nga moderatorja Arbana Osmani se...

Recetë e shijshme me brokoli

Brokoli është një ushqim me shumë vlera, por kur vjen puna për shije, jo të gjithë e kanë të preferuar. Megjithatë, mënyra e gatimit, disa truke apo sekrete të vogla,...

Ne kemi reklame ju lutem caktivizoni adblock ne menyre qe te navigoni lehtesisht.
Faleminderit!

A keni një llogari? Identifikohu


Regjistrohu


X

Ndrysho fjalkalimin


X