Si të përgatisim vezë me gjizë?

0 0

Karakteristika më e veçantë e kësaj recete është aroma fantastike që krijohet në kzuhinë kur ta gatuani.

Shumë prej nesh janë rritur me këtë pjatë, që është tipike e gjysheve tona, me shumë shije e plot vlera ushqyese që i nevojiten trupit tonë.

Përbërësit

4 kokrra vezë;

5 lugë me gjizë të freskët (me ose pa kripë);

pak vaj e pak gjalpë;

kripë (nëse nuk ka gjiza);

piper (sipas dëshirës).

Përgatitja

Në një tigan të thellë hedhim vajin e ullirit dhe gjalpin (ose vetëm një prej tyre) dhe ndërkohë që e lëmë të nxehet, nisim duke rrahur vezët i fillim rrahim fortë vezët në një tas dhe i lëmë mënjanë.

Pasi vaji (gjalpi) të jetë nxehur, shtojmë gjizën në tigan e më pas vezët e rrahura.

Shtojmë kripën e piperin dhe e lëmë të skuqet nga të dyja anët.

Pjata juaj është gati!






Për të lënë një koment ju duhet të jeni regjistruar Identifikohu



Materiale te ngjashme

Si të gatuajmë pavlova? Receta

Përbërësit: 4 të bardha vezësh; 120 gr sheqer; 120 gr sheqer pluhur; 250 gr pana; lëkurë e grirë e një lemoni; 400 gr luleshtrydhe; 40 gr sheqer. Përgatitja Për bazën:...

Pankek me cokollatë, banane dhe...

Pankeku me cokollatë, banane dhe krem Milkadelphia është një recetë e thjeshtë, e shpejtë dhe shumë e shijshme. Shija karakteristike e kremit Milkadelphia do ta bëjnë edhe më të vecantë...

Kumpiri! Për të gjithë ata...

Kumpiri (patatja) edhe pse në forma të ngjashme gatuhet në vende të ndryshme të botës, është një produkt i kuzhinës turke.   Është një vakt i lehtë, i shëndetshëm dhe...

Makarona karbonara me Philadelphia

Kjo është një recetë shumë e thjeshtë, përgatitet shpejt dhe është ideale për ditët kur jeni shumë të zëna dhe doni diçka që bëhet lehtësisht. Me 7 përbërës, 20 minuta...

Ne kemi reklame ju lutem caktivizoni adblock ne menyre qe te navigoni lehtesisht.
Faleminderit!

A keni një llogari? Identifikohu


Regjistrohu


X

Ndrysho fjalkalimin


X