Si të përgatisim vezë me gjizë?

0 0

Karakteristika më e veçantë e kësaj recete është aroma fantastike që krijohet në kzuhinë kur ta gatuani.

Shumë prej nesh janë rritur me këtë pjatë, që është tipike e gjysheve tona, me shumë shije e plot vlera ushqyese që i nevojiten trupit tonë.

Përbërësit

4 kokrra vezë;

5 lugë me gjizë të freskët (me ose pa kripë);

pak vaj e pak gjalpë;

kripë (nëse nuk ka gjiza);

piper (sipas dëshirës).

Përgatitja

Në një tigan të thellë hedhim vajin e ullirit dhe gjalpin (ose vetëm një prej tyre) dhe ndërkohë që e lëmë të nxehet, nisim duke rrahur vezët i fillim rrahim fortë vezët në një tas dhe i lëmë mënjanë.

Pasi vaji (gjalpi) të jetë nxehur, shtojmë gjizën në tigan e më pas vezët e rrahura.

Shtojmë kripën e piperin dhe e lëmë të skuqet nga të dyja anët.

Pjata juaj është gati!






Për të lënë një koment ju duhet të jeni regjistruar Identifikohu



Materiale te ngjashme

Receta e famshme e TikTok-ut,...

Në kohët që jetojmë, rrjeti social TikTok është bërë shumë i pranishëm në jetët tona dhe sado të përpiqemi, jo gjithmonë ia dalim të shpëtojmë nga trendet e tij. Prej...

Si të përgatisim copëza çokollate...

Në këtë recetë kemi rikrijuar shijen e çokollatave të njohura Snickers. Këto copëza çokollate mund të shoqërojnë filxhanin tuaj të çajit të mbrëmjes ose të shtohen në paketimin tuaj të...

Plak dëbore me xhinxher/ Receta...

Kjo është një recetë tashmë e njohur mes shumë blogerësh të recetave të gatimeve të ndryshme. Dhe pikërisht periudha festive e Vitit të Ri dhe Krishtlindjeve është koha më e...

Si të përgatisim antipasta festive...

Me rastin e festave të fundvitit, një vëmendje e veçantë i kushtohet gatimeve të atyre ditëve dhe padyshim mënyra si i zbukurojmë tryezat është po aq e rëndësishme sa shija...

Ne kemi reklame ju lutem caktivizoni adblock ne menyre qe te navigoni lehtesisht.
Faleminderit!

A keni një llogari? Identifikohu


Regjistrohu


X

Ndrysho fjalkalimin


X