Karakteristika më e veçantë e kësaj recete është aroma fantastike që krijohet në kzuhinë kur ta gatuani.
Shumë prej nesh janë rritur me këtë pjatë, që është tipike e gjysheve tona, me shumë shije e plot vlera ushqyese që i nevojiten trupit tonë.
Përbërësit
4 kokrra vezë;
5 lugë me gjizë të freskët (me ose pa kripë);
pak vaj e pak gjalpë;
kripë (nëse nuk ka gjiza);
piper (sipas dëshirës).
Përgatitja
Në një tigan të thellë hedhim vajin e ullirit dhe gjalpin (ose vetëm një prej tyre) dhe ndërkohë që e lëmë të nxehet, nisim duke rrahur vezët i fillim rrahim fortë vezët në një tas dhe i lëmë mënjanë.
Pasi vaji (gjalpi) të jetë nxehur, shtojmë gjizën në tigan e më pas vezët e rrahura.
Shtojmë kripën e piperin dhe e lëmë të skuqet nga të dyja anët.
Pjata juaj është gati!
Për të lënë një koment ju duhet të jeni regjistruar Identifikohu