Si të përgatisim sallatë Cezar?

0 0

Për shkak të përbërësve të saj, sallata Cezar shërben jo vetëm si pjatë shoqëruese, por mund të zërë edhe një vakt kryesor.

Ja receta për përgatitjen e saj:

Përbërësit

  • 6 thelpinj hudhre, të qëruar, të ndarë;
  • 3/4 filxhan majonezë;
  • 5 fileto peshku të grirë;
  • 6 lugë djathë të grirë;
  • 1 lugë çaji salcë Worcestershire (salcë e përbërë nga uthulla dhe sardelet);
  • 1 lugë çaji mustardë;
  • 1 lugë gjelle lëng limoni, ose më shumë për shije;
  • kripë për shije;
  • piper i zi për shije
  • 1/4 filxhan vaj ulliri
  • disa feta bukë të ndenjur, të ndarë në kube
  • sallatë jeshile.

Përgatitja

  1. Grini tre thelpinjtë e hudhrës dhe përziejini në një tas të vogël me majonezë, fileton e peshkut, 2 lugë djathë, salcë Worcestershire, mustardë dhe lëng limoni. Shtoni gjithashtu kripën dhe piperin e zi.
  2. Nxehni vaj në një tigan të madh mbi nxehtësinë mesatare. Grini 3 thelpinjtë e mbetur të hudhrave dhe shtojini në vajin e nxehtë. Lërini derisa të marrin ngjyrë kafe, dhe pastaj hiqni hudhër nga tigani. Shtoni kubet e bukës në vaj të nxehtë. Gatuajini, duke i kthyer shpesh, derisa marrin një ngjyrë kafe të lehtë. Hiqeni nga vaji dhe shtoni kripë e piper.
  3. Vendosni sallatën në një tas të madh. Hidhni salcën, djathin e mbetur dhe kubet e shijshme të bukës.

Lexo edhe: Si te pergatisim sallatë ruse? E ilustruar me imazhe hap pas hapi…



Për të lënë një koment ju duhet të jeni regjistruar Identifikohu



Materiale te ngjashme

Petulla sipas metodës së vjetër

 Përmbajnë: 158 kalori; 5.9 gramë yndyra; 21.7 gramë karbohidrate; 4.5 gramë proteina; 38 miligramë kolesterol 504 miligramë natrium. Përbërësit: 1 1/2 gota miell; 3 1/2 lugë çaji sodë buke; 1 lugë...

Si të gatuajmë karkaleca me...

Ka shumë mënyra për përgatitjen e karkalecave, por po ju tregojmë një prej tyre që përgatitet shumë thjesht dhe shpejt. Përbërësit: karkaleca sipas sasisë që dëshironi; 1 thelb hudhre; 1...

Si të gatuajmë byrek me...

Përbërësit: 1 pako petë; gjysmë kilogram spinaq; 3 kokrra vezë; 2 copa djathë; pak gjalpë; gjethe qepe (nëse dëshironi); 1 gotë qumësht. Përgatitja: Marrim petët dhe 2-3 prej tyre i...

Si të përgatisim brusketa

Brusketat sherbejne si antipasta per shume vakte: dreke ose darke. Po ju japim tre receta per pergatitjen e tyre.

Ne kemi reklame ju lutem caktivizoni adblock ne menyre qe te navigoni lehtesisht.
Faleminderit!

A keni një llogari? Identifikohu


Regjistrohu


X

Ndrysho fjalkalimin


X