Për shkak të përbërësve të saj, sallata Cezar shërben jo vetëm si pjatë shoqëruese, por mund të zërë edhe një vakt kryesor.
Ja receta për përgatitjen e saj:
Përbërësit
- 6 thelpinj hudhre, të qëruar, të ndarë;
- 3/4 filxhan majonezë;
- 5 fileto peshku të grirë;
- 6 lugë djathë të grirë;
- 1 lugë çaji salcë Worcestershire (salcë e përbërë nga uthulla dhe sardelet);
- 1 lugë çaji mustardë;
- 1 lugë gjelle lëng limoni, ose më shumë për shije;
- kripë për shije;
- piper i zi për shije
- 1/4 filxhan vaj ulliri
- disa feta bukë të ndenjur, të ndarë në kube
- sallatë jeshile.
Përgatitja
- Grini tre thelpinjtë e hudhrës dhe përziejini në një tas të vogël me majonezë, fileton e peshkut, 2 lugë djathë, salcë Worcestershire, mustardë dhe lëng limoni. Shtoni gjithashtu kripën dhe piperin e zi.
- Nxehni vaj në një tigan të madh mbi nxehtësinë mesatare. Grini 3 thelpinjtë e mbetur të hudhrave dhe shtojini në vajin e nxehtë. Lërini derisa të marrin ngjyrë kafe, dhe pastaj hiqni hudhër nga tigani. Shtoni kubet e bukës në vaj të nxehtë. Gatuajini, duke i kthyer shpesh, derisa marrin një ngjyrë kafe të lehtë. Hiqeni nga vaji dhe shtoni kripë e piper.
- Vendosni sallatën në një tas të madh. Hidhni salcën, djathin e mbetur dhe kubet e shijshme të bukës.
Lexo edhe: Si te pergatisim sallatë ruse? E ilustruar me imazhe hap pas hapi…
Për të lënë një koment ju duhet të jeni regjistruar Identifikohu