X

Kryesore

Si të përgatisim kek me banane

Çfarë ju nevojitet:

Për pjesën që do të piqet

  • 125 gramë gjalpë;
  • 40 gramë sheqer pluhur;
  • 280 gramë miell të thjeshtë;
  • 1 vezë.

Për mbushjen

  • 5 banane;
  • 60 gramë sheqer kaf;
  • 60 gramë gjalpë i shkrirë;
  • 40 gramë miell;
  • 4 vezë;
  • 200ml qumësht;
  • disa copa bajame.

Përgatitja e kekut me banane

Për pjesën që do të piqet

  1. Përzieni fillimisht gjalpin me sheqerin pluhur, më pas shtoni vezët.
  2. Shtoni miellin dhe përziejini butësisht derisa të formohet brumi i butë.
  3. Shtrojeni në një tigan me fund të gjerë dhe piqeni në 180 °C për rreth 10 minuta dhe më pas lëreni të ftohet.

Mbushja

  1. Përzieni të gjithë përbërësit dhe lërini mënjanë.
  2. Mbi pjesën që poqët shtoni bananet e prera, dhe hidhni përzierjen, copëtoni sipër bajamet dhe piqeni sërish në 160°C për rreth 50 minuta ose derisa të marrë ngjyrë kafe të artë.
  3. Hiqeni nga furra dhe lëreni të ftohet plotësisht para prerjes.

Lexo edhe: Kek me molle

Comments

comments

Me shume ne: Receta, slider
alergji nga qumeshti i lopes
3% e fëmijëve vuajnë nga alergjia e qumështit të lopës, çfarë duhet bërë?

Alergjitë ndaj proteinave të qumështit të lopës mund të kenë pasoja të rëndësishme: nga çrregullimet gastrointestinale të përsëritura me vjellje,...

Close