Çfarë ju nevojitet:
Për pjesën që do të piqet
- 125 gramë gjalpë;
- 40 gramë sheqer pluhur;
- 280 gramë miell të thjeshtë;
- 1 vezë.
Për mbushjen
- 5 banane;
- 60 gramë sheqer kaf;
- 60 gramë gjalpë i shkrirë;
- 40 gramë miell;
- 4 vezë;
- 200ml qumësht;
- disa copa bajame.
Përgatitja e kekut me banane
Për pjesën që do të piqet
- Përzieni fillimisht gjalpin me sheqerin pluhur, më pas shtoni vezët.
- Shtoni miellin dhe përziejini butësisht derisa të formohet brumi i butë.
- Shtrojeni në një tigan me fund të gjerë dhe piqeni në 180 °C për rreth 10 minuta dhe më pas lëreni të ftohet.
Mbushja
- Përzieni të gjithë përbërësit dhe lërini mënjanë.
- Mbi pjesën që poqët shtoni bananet e prera, dhe hidhni përzierjen, copëtoni sipër bajamet dhe piqeni sërish në 160°C për rreth 50 minuta ose derisa të marrë ngjyrë kafe të artë.
- Hiqeni nga furra dhe lëreni të ftohet plotësisht para prerjes.
Lexo edhe: Kek me molle
Për të lënë një koment ju duhet të jeni regjistruar Identifikohu