X

Kryesore

Si të përgatisim humus me panxhar?

Humusi është një ushqim me shumë shije dhe vlera ushqyese dhe mund të përgatitet shumë thjesht. Nëse i jepni një ngjyrë të kuqerremtë është edhe më i bukur dhe i shëndetshëm.

Përbërësit

  • 2 lugë të vogla me hudhra;
  • Pak majdanoz;
  • ⅓ filxhan lëng limoni;
  • ⅔ filxhan tahini;
  • 1 lugë të vogël me kripë;
  • 8 panxharë të zier;
  • 2 kupa të vogla me qiqra;
  • 3 kube akulli;
  • ¼ filxhan vaj ulliri;
  • Fara susami;
  • Erëza të ndryshme të copëtuara.

Përgatitja

Me një blender përzieni hudhrën, majdanozin, lëngun e limonit, tahinin dhe kripën. Shtoni panxharin me qiqrat dhe vazhdoni t’i rrihni derisa të përftoni një pastë. Hidhni kubet e akullit, më pas dalëngadalë vajin e ullirit dhe përziejini derisa masa të jetë një përizerje e butë.

Në fund shtoni farat e susamit dhe erëzat.

Pjata është gati për t’u shërbyer.

Lexo edhe: Panxhari i kuq, 7 arsye pse duhet ta konsumojme

Comments

comments

Me shume ne: Per nje vakt plot vitamina, Receta
Gatime per femije
10 gatime per femije (pure per bebin tuaj)

Nëse keni përfunduar proçesin e prezantimit të ushqimeve tek bebja juaj mund të filloni të bëni kombinime të ndryshme. Ja disa...

Close