Përbërësit:
Për brumin:
2 gota miell
pak ujë
Për mbushjen
1 kungull i ëmbël
0.5 litër qumësht
3 kokrra vezë
20 gramë gjalpë
1 majë lugë kafe kripë
1 lugë çaji sheqer
1 majë lugë kafe piper i zi
Përgatitja:
Pasi kemi zënë brumin vetëm me ujë, e lëmë të pushojë përrteth 20 minuta. Ndërkohë pastrojmë kungullin nga lëkura dhe farat dhe e grijmë në rende në anën me prerëset më të mëdha. Pasi e grijmë, i shtojmë kripën, e cila ndihmon në largimin e lagështisë. E shtypim mirë me duar dhe e lëmë në një kullonjëse për të larguar ujin e tepërt.
Shtojmë te kungulli gjithë përbëqrësit e tjerë, përveç njërës vezë.
Më pas ndajmë brumin në dhjetë toptha të vegjël. I hapim kulaçkat, të cilat i bashkojmë për të formuar një petë.
Mbi të vendosim përzierjen e kungullit. E lyejmë sipër me vezë, pa petë të sipërme dhe e vendosim në furrë me 180 gradë për 20-25 minuta.
I have read your article carefully and I agree with you very much. This has provided a great help for my thesis writing, and I will seriously improve it. However, I don’t know much about a certain place. Can you help me?