Si të përgatisim byrek me kungull të ëmbël?

0 1

Përbërësit:

Për brumin:

2 gota miell

pak ujë

Për mbushjen

1 kungull i ëmbël

0.5 litër qumësht

3 kokrra vezë

20 gramë gjalpë

1 majë lugë kafe kripë

1 lugë çaji sheqer

1 majë lugë kafe piper i zi

Përgatitja:

Pasi kemi zënë brumin vetëm me ujë, e lëmë të pushojë përrteth 20 minuta. Ndërkohë pastrojmë kungullin nga lëkura dhe farat dhe e grijmë në rende në anën me prerëset më të mëdha. Pasi e grijmë, i shtojmë kripën, e cila ndihmon në largimin e lagështisë. E shtypim mirë me duar dhe e lëmë në një kullonjëse për të larguar ujin e tepërt.

Shtojmë te kungulli gjithë përbëqrësit e tjerë, përveç njërës vezë.

Më pas ndajmë brumin në dhjetë toptha të vegjël. I hapim kulaçkat, të cilat i bashkojmë për të formuar një petë.

Mbi të vendosim përzierjen e kungullit. E lyejmë sipër me vezë, pa petë të sipërme dhe e vendosim në furrë me 180 gradë për 20-25 minuta.






  1. gateio

    I have read your article carefully and I agree with you very much. This has provided a great help for my thesis writing, and I will seriously improve it. However, I don’t know much about a certain place. Can you help me?

Për të lënë një koment ju duhet të jeni regjistruar Identifikohu



Materiale te ngjashme

Receta e famshme e TikTok-ut,...

Në kohët që jetojmë, rrjeti social TikTok është bërë shumë i pranishëm në jetët tona dhe sado të përpiqemi, jo gjithmonë ia dalim të shpëtojmë nga trendet e tij. Prej...

Si të përgatisim copëza çokollate...

Në këtë recetë kemi rikrijuar shijen e çokollatave të njohura Snickers. Këto copëza çokollate mund të shoqërojnë filxhanin tuaj të çajit të mbrëmjes ose të shtohen në paketimin tuaj të...

Plak dëbore me xhinxher/ Receta...

Kjo është një recetë tashmë e njohur mes shumë blogerësh të recetave të gatimeve të ndryshme. Dhe pikërisht periudha festive e Vitit të Ri dhe Krishtlindjeve është koha më e...

Si të përgatisim antipasta festive...

Me rastin e festave të fundvitit, një vëmendje e veçantë i kushtohet gatimeve të atyre ditëve dhe padyshim mënyra si i zbukurojmë tryezat është po aq e rëndësishme sa shija...

Ne kemi reklame ju lutem caktivizoni adblock ne menyre qe te navigoni lehtesisht.
Faleminderit!

A keni një llogari? Identifikohu


Regjistrohu


X

Ndrysho fjalkalimin


X