Kjo është një recetë shumë e thjeshtë e cila mund të përgatitet në shtëpinë e secilës prej nesh. Përbërësit e saj gjenden në çdo kuzhinë, kërkon pak kohë për t’u realizuar dhe ka hapa shumë të thjeshtë.
Koha e përgatitjes: 15 minuta
Koha e gatimit: 10 minuta
Receta është gati për: 25 minuta
Përbërësit:
- 2 gota miell;
- 1 lugë sodë buke;
- pak sheqer;
- 1/2 filxhan çaji;
- 3/4 filxhan qumësht.
Përgatitja:
- Nxehim furrën paraprakisht në 230 gradë Celsius.
- Në një tas të thellë përziejmë miellin, sodën dhe sheqerin. Hedhim edhe gjalpin dhe i përziejmë mirë me blender ose pirun dersia të përftoni një masë homogjene.
- Shtojmë edhe qumështin.
- Vendosim masën e përgatitur në format e kuzhinës dhe më pas i futim për t’i pjekur në furrë.
- I lëmë përreth 10 minuta, derisa të marrin ngjyrë të artë në kafe.
Lexo edhe: Si te gatuajme shendetlie?
Për të lënë një koment ju duhet të jeni regjistruar Identifikohu